poulios_profil

Χ. Πούλιος: Τίποτε δεν θα είναι ίδιο στο Δήμο Ξάνθης.

17 Νοεμβρίου 201021:29

poulios_profil

Με μια δήλωση που διένειμε στον Τύπο ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την αλλαγή» Χρήστος Πούλιος κάνει γνωστές τις προθέσεις του για την επόμενη τετραετία στο Δήμο Ξάνθης. Αφού ευχαριστεί τον κόσμο της Ξάνθης για το υψηλό εκλογικό ποσοστό, ασκεί κριτική για το γεγονός ότι η παράταξη της δημοτικής αρχής εκλέγει όλους τους εν ενεργεία συμβούλους που ήταν υποψήφιους.

Ο Χρήστος Πούλιος σημειώνει ότι η νίκη με «ισχνή» πλειοψηφία δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή  «ευχέρεια αυθαίρετων κινήσεων, αδιαφανών λειτουργιών και προ πάντων επίδειξης αλλαζονικής συμπεριφοράς». Κάνει λόγο για ανάγκη ύπαρξης ευρύτερων συναινέσεων στο νέο δημοτικό συμβούλιο και οριοθετεί τη λειτουργία που θα έχει σε αυτό ο δικός του συνδυασμός, κάνοντας σαφές ότι ο ίδιος θα οδηγήσει την παράταξή του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, κλείνοντας με μια παράφραση του στίχου του Μάνου Λοΐζου, ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει»

Στη δήλωσή του ο Χρήστος Πούλιος αναφέρει:

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Αφήνοντας λίγα 24ωρα να πέρασουν ώστε να λείψει ο παρορμητισμός των πρώτων εντυπώσεων από το εκλογικό αποτέλεσμα, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την εμπιστοσύνη σας και για το πολύ υψηλό εκλογικό ποσοστό που μας επιφυλάξατε.

Στις δημοκρατίες αρκούν και λίγοι ψήφοι διαφορά για να νικήσει κάποιος. Η Δημοτική Αρχή επανεκλέγεται έχοντας στην σύνθεσή της στη συντριπτική της πλειοψηφία τα ίδια πρόσωπα που άσκησαν διοίκηση ολ’ αυτά τα χρόνια.

Η ισχνότατη πλειοψηφία της στο νέο Καλλικρατικό Δήμο (διαφορά μόλις 69 ψήφων τελικά) δεν της παρέχει την ευχέρεια αυθαίρετων κινήσεων, αδιαφανών λειτουργιών και προ πάντων επίδειξης αλλαζονικής συμπεριφοράς. Τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο στον Δήμο μας την επόμενη μέρα. Ας μη λησμονούμε άλλωστε ότι οι πολίτες του τέως Δήμου Ξάνθης έστρεψαν την πλάτη τους στο χθες αναδεικνύοντας ως πλειοψηφία την δική μας πρόταση ανανέωσης και ευθύνης.

Οι μεταρρυθμίσεις και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις αρχές του νέου χρόνου απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου που συμπαρατάχθηκαν απέναντι στην ισχύ, στο κατεστημένο και στο βαθιά ριζωμένο καθεστώς της παρούσας Δημοτικής Αρχής απέδειξαν ότι κανένας δεν είναι ανίκητος μπροστά στη λαϊκή βούληση.

Η Δημοτική μας Παράταξη, οι «Πολίτες για την Αλλαγή», θα ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μαχητική διάθεση διεκδίκησης του δικαιώματος των συμπολιτών μας να είναι κοινωνοί και συμμέτοχοι στις αποφάσεις που τους αφορούν. Μακριά από κομματικές παρωπίδες και διαχωρισμούς, με σεβασμό στον πολίτη και πίστη ότι μια άλλη εποχή χαράζει πια για την Ξάνθη των ονείρων μας. Κι αυτή η μέρα δεν θ’ αργήσει…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr