psifodeltia_genika

Ανατροπές σε πολλούς Δήμους της περιοχής για το δεύτερο γύρο.

15 Νοεμβρίου 201009:21

psifodeltia_genikaΟ Γιώργος Πετρίδης στην Κομοτηνή είναι ο νέος Δήμαρχος κερδίζοντας πολύ άνετα και με ποσοστό άνω του 60% στο Β΄Γύρο τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάη (ΝΔ). Η επικράτηση ήταν αναμενόμενη από το πρώτο γύρο καθώς ο νέος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ αποκατέστησε τη σχέση του κόμματος με την κοινωνία στη γειτονική πόλη ενώ ηχηρές ήταν από τον πρώτο γύρο οι αποτυχίες εκλογής πολλών υποψηφίων συμβούλων, παρότι εκλέγονται 25 σύμβουλοι στο νέο Δήμο

Στο Δήμο Καβάλας ο Κωστής Σημιτσής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με διαφορά 3.400 ψήφων κέρδισε στο δεύτερο γύρο τον Θόδωρο Καλλιοντζή, ανανεώνοντας τη θητεία του στο γειτονικό Δήμο.

Η αλλαγή στο Δήμο της Δράμας ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Ένας Δήμος που παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτόν της Ξάνθης, τελικά, ανετράπη και για πρώτη φορά ένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει Δήμαρχος. Είναι ο Κυριάκος Χαρακίδης που συσπείρωσε τον ευρύτερο χώρο και αναδείχτηκε Δήμαρχος με διαφορά 500 ψήφων έναντι του απερχόμενου Θωμά Μαργαρίτη.

Στη Δράμα είχε κατέλθει ως «αντάρτης» στον πρώτο γύρο ο Νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης, συμπληρώνοντας την τριάδα των απερχόμενων Νομαρχών της Υπερνομαρχίας, οι οποίοι δεν τα κατάφεραν στις τρεις μάχες που έδωσαν στις φετινές εκλογές.

Στην Αλεξανδρούπολη ο , γνώριμος στην Ξάνθη, Γιώργος Αλεξανδρής (ΠΑΣΟΚ) έχασε μετά από δύο τετραετίες και Δήμαρχος εξελέγη στο Β΄Γύρο ο Βαγγέλης Λαμπάκης (ΝΔ), με ποσοστό 56% έναντι 44%. Στην Ορεστιάδα η παραμονή του Δ. Μουζά (ΝΔ) στη Δημαρχία με διαφορά 1000 ψήφων από το Λευτέρη Χαμαλίδη (ΠΑΣΟΚ) ίσως χαρακτηρίζεται και έκπληξη καθώς τα προγνωστικά αλλά και η απώλεια της πλειοψηφίας στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο, ήδη από τη μέση της θητείας δεν προδιέθεταν για κάτι τέτοιο. Σημαντικό ρόλο εικάζεται ότι έχει διαδραματίσει ο απερχόμενος Νομάρχης Νίκος Ζαμπουνίδης, για τον οποίο οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι δεν συνεισέφερε όσο μπορούσε για την εκλογή του Λευτέρη Χαμαλίδη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr