stylianidis_eklogiko_nyxta_eklogon

Νίκη Στυλιανίδη στο νήμα. Νύχτα Θρίλερ στο Δήμο

15 Νοεμβρίου 201001:19

stylianidis_eklogiko_nyxta_eklogonΣτην πιο συγκλονιστική εκλογική μάχη της μεταπολίτευσης στην Ξάνθη, ο Μιχάλης Στυλιανίδης αναδείχτηκε νικητής με διαφορά 141 ψήφων, έναντι του Χρήστου Πούλιου.

Σε μια εκλογική βραδυά που κανείς, ίσως, δεν περίμενε  και εξελίχθηκε σε θρίλερ η παράταξη Πούλιου πλησίασε πολύ κοντά στην ολική επαναφορά και ανατροπή διαφοράς 13,5 μονάδων. Τελικώς πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και έχασε από το συνδυασμό του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη με διαφορά δεκάδων ψηφοδελτίων.

Το κατάφερε, εν μέρει, αφού στον παλιό Δήμο Ξάνθης οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ήρθαν πρώτοι με διαφορά περίπου 250 ψήφων, όμως η μάχη κρίθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης που έδωσαν τη νίκη στο συνδυασμό «Ξάνθη Σταυρούπολη – Πρότυπο Δημιουργίας». Μια νίκη που δίνει τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη στο Δήμαρχο Ξάνθης, τέταρτη θητεία στο αξίωμα και ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ παραμονής στο δημαρχιακό θώκο.

Πως κύλησε η βραδιά.

Από τη στιγμή που οι πρώτοι αντιπρόσωποι  των συνδυασμών έδωσαν τις δικές τους πληροφορίες στα επιτελεία τους και μόλις τα πρώτα εκλογικά τμήματα εμφανίστηκαν στο μηχανογραφικό σύστημα, ήταν σαφές τί θα επακολουθήσει στο Δήμο Ξάνθης. Η βραδιά κύλησε με τους δύο μονομάχους να βρίσκονται διαρκώς ο ένας δίπλα στον άλλο με μικρές διαφορές και να εναλάσσονται στην πρωτοπορία. Τελικώς ο Μιχάλης Στυλιανίδης κατέκτησε τη νίκη και περίπου στις 12 όταν ήταν σαφές ότι κερδίζει τη μάχη, τα πυροτεχνήματα που έπεσαν από την πλατεία, μαρτυρούσαν  την έναρξη των πανηγυρισμών για την παράταξη του Δημάρχου.

Στην αντίπερα όχθη στο συνδυασμό του Χρήστου Πούλιου, που είχε στήσει το στρατηγείο του στα γραφεία του συνδυασμού, η στεναχώρια για την ήττα μετριάστηκε αισθητά από την εντυπωσιακή ανατροπή και το οριακό αποτέλεσμα που ήρθε, γεγονός που θέτει τις βάσεις για διεκδίκηση του Δήμου υπό καλύτερες προϋποθέσεις σε 3,5 χρόνια.

Έγινε επανακαταμέτρηση των τηλεγραφημάτων. Ακολουθούν οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια.

Οι διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων που καταχωρίστηκαν στη Νομαρχία και αυτών που μεταδόθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκάλεσε προς στιγμήν  αμφιβολίες αφού το Υπουργείο έδινε και λίγο μετά τα μεσάνυχτα συνεργάτες του Χρήστου Πούλιου βρέθηκαν στο Τμήμα Εκλογών της Νομαρχίας και επαλήθευσαν ένα προς ένα τα τηλεγραφήματα ώστε να πιστοποιηθεί ότι η διαφορά υπέρ του Μιχάλη Στυλιανίδη παραμένει 141 ψήφοι  (87 σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανήρτησε το ΥΠ.ΕΣ.)

Πάντως όπως επισημάνθηκε τόσο από το Χρήστο Πούλιό, όσο και από το Θανάση Ξυνίδη, δεδομένο είναι πως θα υπάρξει αναλυτικά επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο της Ξάνθης, όπου θα ανοιχτούν οι σάκοι των εκλογικών τμημάτων του Δήμου.

Δηλώσεις Στυλιανίδη-Πούλιου

Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Ξάνθης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης και υποσχέθηκε δουλειά με άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα ο Μιχάλης Στυλιανίδης, μιλώντας στο XanthiPress.gr λίγο μετά την οριστικοποίηση της νίκης του. Παράλληλα ανέφερε ότι «έχουμε πάρει και τα μηνύματά μας» καθώς και ότι ξεκινά άμεσα δουλειά. Πάντως σε ότι αφορά στο οριακό εκλογικό αποτέλεσμα αρνήθηκε το συγκεκριμένο όριο και ζήτησε από τους δημοσιογράφους καλύτερη ανάγνωση και ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος προκειμένου, όπως είπε, να γίνει σαφές ότι η διαφορά «δεν είναι αυτή που φαίνεται αρχικά», όπως είπε με νόημα.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Πούλιος, αρκετά ψύχραιμος ανέφερε ότι το Μιχάλη Στυλιανίδη εξέλεξαν Δήμαρχοι «αυτοί που δεν τον έχουν γνωρίσει ακόμη καθώς η πόλη της Ξάνθης δεν ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στον  Δήμαρχος», επαναλαμβόντας αυτό που ακούστηκε αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας, ότι δηλαδή η νίκη Στυλιανίδη ήρθε από τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης. Κατά τα άλλα έκανε λόγο για παράταξη 3,5 ετών που πήρε η παράταξη της δημοτικής αρχής, για την οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι –όπως έδειξε και το αποτέλεσμα- θα έχει ολκληρώσει οριστικά τον κύκλο της.

dimarxos_epiteleio_ekloges_1

dimarxos_epiteleio_2

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr