psifodeltia_b_gyros

Με ανατροπή στην Ξάνθη ήρθε η νίκη για Γιαννακίδη/Καραλίδη

15 Νοεμβρίου 201000:52

psifodeltia_b_gyrosΚινούμενα στο γενικότερο πνεύμα που επικράτησε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την περιοχή της Ξάνθης, τα εκλογικά αποτελέσματα στις Περιφερειακές Εκλογές κατέληξαν σε προβάδισμα για το συνδυασμό Κοινωνική Συμμαχία στην Ξάνθη.

Η επικράτηση του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Ξάνθης σε συνδυασμό με τη διατήρηση των δυνάμεων στην υπόλοιπη Περιφέρεια, έδωσαν τελικά τη νίκη στο συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη με 51,5 έναντι 48,5% και 9.000 ψήφους.

Το γεγονός ότι η Ξάνθη ήταν η διαφορά με την προηγούμενη Κυριακή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επικράτηση του συνδυασμού του, επεσήμανε μιλώντας στο ΧanthiPress.gr ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, που επισκέφθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τη Νομαρχία και το Κέντρο Τύπου, εμφανώς χαρούμενος αλλά ψύχραιμος παρά τη νίκη και την ανάληψη του νέου αξιώματος. Υποσχέθηκε πάντως δουλειά από μέρους του και Περιφερειακή συνείδηση και συνεργασία.

Λίγο αργότερα έφτασε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος στις δηλώσεις του – έχοντας γύρω του το συνδυασμό του-  άφησε σαφείς αιχμές για τη μετραστροφή των μειονοτικών ψήφων που έκρινε τη μάχη, έκανε λόγο για κυβερνητικό μηχανισμό που επιστρατεύτηκε στην περιοχή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναφερθεί μελλοντικά σε όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη, εκτός του Φώτη Καραλίδη θα εκλέξει τους 6 πρώτους συμβούλους της κατάταξης ενώ ο Συνδυασμός του Γιώργου Παυλίδη θα εκλέξει στο νεό Περιφερειακό Συμβούλιο τον Υπ. Αντιπεριφερειάρχη του και τους δύο πρώτους σε σταυρούς συμβούλους. Περίπτωση να πάρει την έδρα του ο Γιώργος Παυλίδης στην Ξάνθη και να μειώσει τον αριθμό των συμβούλων υπάρχει θεωρητικά, αλλά αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες, αν και πιθανότερο θεωρείται ο Γιώργος Παυλίδης να πάρει την έδρα του στον Έβρο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr