venizelos_4

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

12 Νοεμβρίου 201012:36

venizelos_4Ο Υπουργός, η επίσκεψη του οποίου δεν ανακοινώθηκε επίσημα, περιορίστηκε σε εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις. Το πρωί βρέθηκε στην έδρα του Τέταρτου Σώματος Στρατού, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δ. Αγγελούδης και οι επιτελείς του.

Στο στρατηγείο του Σώματος ο Υπουργός παρακολούθησε  ενημέρωση για την επιχειρησιακή κατάσταση και ετοιμότητα του Σώματος στη ζώνη ευθύνης του.

Ακολούθως βρέθηκε στο αμφιθέατρο του Σώματος όπου μίλησε σε στελέχη των μονάδων που εδρεύουν στην Ξάνθη. Κατά την ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε στο πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέχρι σήμερα και το γενικότερο πολιτικοστρατιωτικό περιβάλλον στην περιοχή και την Ευρώπη. Παράλληλα εξήγησε στα στελέχη, τη βαρύτητα που δίδει στο προσωπικό του Στρατού, ότι με τη νέα κάθετη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιχειρησιακή αναδιοργάνωση, η χώρα επιχειρεί να εξισσοροπήσει τις μεγάλες πληθυσμιακές διαφορές που υπάρχουν με τη γείτονα. Εκτίμησε πάντως, σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, η Ελλάδα πιστεύει ότι όταν θα γίνει εφικτή η σύγκλιση η γειτονική χώρα θα έχει εμπεδώσει τις δυτικοευρωπαϊκές αρχές και θα βελτιωθούν αισθητά οι σχέσεις των δύο κρατών.

Δηλώσεις Ε. Βενιζέλου

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προς τους δημοσιογράφους τόνισε: «Το Δ Σώμα Στρατού είναι το προεκχωρημένο φυλάκιο των Ενόπλων Δυνάμεεων Επενεδύουμε προσδοκίες στο προσωπικό – στελέχη και στρετευσίμους- του Δ’ΣΣ, το οποίο θέλουμε να είναι το διακλαδικό στρατηγειό της περιοχής. Διαπίστωσα υψηλό επιπέδο ετοιμότητας και εκπαιδευσης, άρτιο επιτελικό σχεδιασμό και,  κυρίως,  φρόνημα που μας δινει αισιοδοξία.

Σε μια περιόδο ρευστότητας και αβεβαιότητςε οι έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας θεσμός που πρέπει να είναι σταθερός και στον οποιο μπορούν να προσβλέπουν ώστε να διαφυλάσσεται η εθνική ακεραιότητα, η εθνική ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια.  Και αυτό είναι ένα μήνυμα που έχει σημασία για τις προοπτικές της κοινωνίας μας γιατί μόνο μια αισιόδοξη κοινωνία μπορεί να πετύχει τους στόχους της».

Επίσκεψη αστραπή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς γνώριζε για την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ξάνθη και είχε αυστηρώς υπηρεσιακό χαρακτήρα. Οι λίγοι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν από τύχη, ενώ δεν γνώριζαν για την επίσκεψη οι τοπικοί κυνβερνητικοί παράγοντες. Ακολούθως ο Υπουργό συνέχισε την επίσκεψή του για τον Έβρο, που ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός.

venizelos_1

venizelos_3

venizelos_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr