pentzouridis

Δήλωση Π. Πεντζουρίδη μετά τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια

8 Νοεμβρίου 201022:00

pentzouridisΤην παρέμβαση του Παναγιώτη Πεντζουρίδη, που είχε διεκδικήσει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, προκάλεσαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Περιφερειακών Εκλογών.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Οι χθεσινές εκλογές, απέδειξαν περίτρανα, ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος και των σημερινών εκπροσώπων του, βρίσκεται σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, προεκλογικά έθεσε το «δίλλημα» το οποίο αποδείχθηκε – ασχέτως δημοσίων δηλώσεων – ότι δεν πέρασε στην κοινωνία. Μάλιστα το κατάλαβε τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του, εξ’ ου και η αναδίπλωσή του περί απόσυρσης του ενδεχόμενου Εθνικών Εκλογών.

Όλοι πλέον κατάλαβαν, ότι ο Πρωθυπουργός, δεν λειτούργησε ως Σοσιαλιστής Ηγέτης, αλλά ως εκείνος ο παράγοντας που διαπραγματεύτηκε την πορεία της κυβέρνησής του, με ένα «διπλωματικό χαρτί» όπως αυτό των πρόωρων εκλογών, απέναντι στα κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Το σύνολο των κυβερνητικών παραγόντων, παραδέχθηκαν ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αλλαγή σε στόχους, σε πολιτικές και κυρίως στον τρόπο που επικοινωνεί και συνεργάζεται η κυβέρνηση με την κοινωνία.

Το κόμμα;

Ο μεγάλος ΑΠΩΝ, σε όλο αυτό που συντελέστηκε.

Τοπικά τώρα, οι ηγήτορες έβαλαν μεγάλα στοιχήματα, για εκλογές νίκης απέναντι στους αντιπάλους, και μάλιστα την πρώτη Κυριακή.

Και αυτοί ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ.

Παρ’ όλο που σχεδίασαν έναν ολόκληρο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στα μέτρα τους, εντούτοις και πάλι ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ.

Και εξηγώ γιατί:

-Στον Τόπειρο, ο αντίπαλος ήταν ένας, αλλά αδύναμος απέναντι στον «ισχυρό» που απέδειξε ότι ξέρει να κάνει συμμαχίες, πάντως όχι ως Σοσιαλιστής!

-Στο Δήμο Αβδήρων, αντίπαλος ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Η αξιοπρεπής εμφάνιση του υποψηφίου της Ν.Δ. που προέκυψε την τελευταία στιγμή μέσα από διαδικασίες πίεσης, δεν συνιστούσε αντίθεση. Έτσι ο δρόμος ήταν μονόδρομος!

-Στην Ξάνθη, δυστυχώς, το πείραμα της δεξιόστροφης τακτικής που ακολούθησε ο κ. Πούλιος, προκειμένου έτσι να «πλήξει» τον αντίπαλό του, δεν απέδωσε, ίσως τον «καταδίκασε» ακόμη πιο «χαμηλά», από τα υψηλά ποσοστά που είχε πάρει το 2006, όταν τότε ήταν απέναντι σε αυτοκρατορίες της δεξιάς, χωρίς κυβερνήσεις και αξιωματούχους στο πλάϊ του.

-Και τέλος στην Περιφέρεια, για άλλη μία φορά το σχήμα δεν έδειξε να είναι κοντά στην κοινωνία. Όχι γιατί έφταιγαν μόνο τα άτομα που το απαρτίζουν. Αλλά και γιατί οι νοοτροπίες, οι συμπεριφορές, ήταν είναι και θα είναι μακριά από την βάση της κοινωνίας, του Κινήματος.

Απέναντι σε όλα αυτά ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, είτε ΑΠΕΙΧΕ, είτε ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ, είτε ψήφισε ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ λόγω συνείδησης και ελάχιστοι – δυστυχώς – ελάχιστοι, ψήφισαν πρόσωπα και παράταξη.

Το τέλμα είναι ορατό.

Το ΠΑΣΟΚ τοπικά, δεν είναι ο νικητής των εκλογών.

Ούτε και η Ν.Δ. φυσικά…

Το ΠΑΣΟΚ, εκείνο το Κίνημα των Ανατροπών και της Σοσιαλιστικής Ιδεολογίας, βρέθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ, δεν έδωσε διέξοδο στα προβλήματα, αντίθετα, με τις λάθος επιλογές προσώπων και τα λάθος μηνύματα που πέρασε στην κοινωνία, κατάφερε να στρέψει ενάντια στην πολιτική την υγιή βάση του, εκεί που στηρίζει κάθε φορά την νικηφόρα πορεία του.

Δεν αξιώνω να το δουν το θέμα αυτό, οι τοπικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, γιατί και αυτοί απέχουν από την κοινωνία, δεν έχουν δυναμική έκφρασης στην κοινωνία, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, να εγγυηθούν και να συνεργαστούν με την κοινωνία.

Αξιώνω όμως, μετά από όλα αυτά, ασχέτως αποτελέσματος της ερχόμενης Κυριακής, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ευθύνη της διατήρησης της Σοσιαλιστικής Φυσιογνωμίας του Κινήματος, της Πατριωτικής Συνείδησης, ανήκει σε όλους.

Το ΠΑΣΟΚ, τοπικά και πανελλαδικά, χάνει την φυσιογνωμία του.

Θα το αφήσουμε να συρθεί στην καταστροφή που το οδηγούν οι εγωισμοί και οι συσχετισμοί προσώπων, που απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ να κρατήσουν τη σημαία της κοινωνίας ψηλά;

Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

 

 Παν. Β. Πεντζουρίδης

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr