titlos_pavlidis_xynidis

Κόντρα Ξυνίδη Παυλίδη για τα απόρρητα κονδύλια. Προκαλεί Τζίμα-Καλαϊτζή

10 Νοεμβρίου 201023:44

titlos_pavlidis_xynidisΣοβαρή πολιτική διαμάχη με φόντο τις Περιφερειακές Εκλογές ξέσπασε ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη. Αφορμή στάθηκε η αναπαραγωγή στην Ξάνθη δημοσιεύματος του Ελεύθερου Τύπου ( που βασιζόταν σε παραπολιτικό σχόλιο του Βήματος) και έκανε λόγο για έγκριση ποσού 400.000 ευρώ ως απόρρητου κονδυλίου για την περιοχή, το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της «Διάυγειας» για τις δημόσιες δαπάνες.

Σε ανακοίνωσή του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης άφησε υπόνοιες ότι τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιούνται για την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, κατηγορώντας τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Ο αναπληρωτής Υπουργός, στην απάντησή του πέρασε στην αντεπίθεση και ανέφερε ότι η δημοσίευση των απόρρητων κονδυλίων δεν είναι υποχρεωτική και έγινε με δική του πρωτοβουλία, ενώ σημείωσε ότι για τη δαπάνη αυτή δεν έχει εγκριθεί καν το σχετικό ένταλμα και άρα δεν έχει εκταμιευτεί κανένα ποσό.

Ειδικότερα όμως στον προορισμό των απόρρητων κονδυλίων ο Σωκράτης Ξυνίδης επιχειρεί να  πλήξει την απέναντι πλευρά και ζητά από το Νομάρχη Ξάνθης να ρωτήσει τους προκατόχους του (ως Υπουργούς Μακεδονίας Θράκης) Γ. Καλαϊτζή και Μ. Τζίμα, να του εξηγήσουν που κατευθύνεται το συγκεκριμένο κονδύλιο και προκαλεί τους δύο πρώην υπουργούς της Ν.Δ. από τη Δράμα και την Καβάλα να εκθέσουν δημόσια πως το διαχειρίστηκαν.

Η κόντρα αυτή λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο των Περιφερειακών Εκλογών που ήταν ήρεμο μέχρι την πρώτη Κυριακή και εμφανίζεται αρκετά οξύ από το βράδυ της Κυριακής.Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παυλίδη:

«Με κατάπληξη διαβάσαμε την 31/10/2010, παραμονές εκλογών,  ότι εγκρίθηκαν απόρρητα κονδύλια ύψους 400.000 €  από τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στη διάθεση όλων (ΒΗΜΑ 31-10-2010, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-11-2010).

Λεφτά υπάρχουν. Σε περίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Που πήγε; Γιατί απόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια;    Ως “Περιφερειακή Αναγέννηση” αγωνιζόμαστε για τον τόπο και ως πολίτες αγωνιούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν.»


Η απάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη, αναφέρει:

«Η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον Ελεύθερο Τύπο δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο να με κάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μου αποκατάσταση. Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της Γραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης της δαπάνης. Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι:
1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότι ο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δεν έχω τέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείς δεν θα ήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Παυλίδης δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνηση γιατί ξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία.
2) Εάν ο κύριος Παυλίδης διερωτάται για ποιους λόγους υπήρξε τέτοια απόφαση, καλά θα κάνει να ρωτήσει τον Καβαλιώτη κ. Καλαντζή και τον Δραμινό κ. Τζίμα, συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια, σε τι συνίσταται αυτό το κονδύλι και τι δαπάνες πρέπει να πληρωθούν. Ακόμη να πουν στην κοινωνία πως το διαχειρίστηκαν. Το θέλουν;
3) Πρόκειται για έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Το ένταλμα αυτό δεν έχει καν εκδοθεί ακόμη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Άρα ευρώ δεν έχει διατεθεί.
4) Επί των ημερών μου στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης δεν έχει γίνει ούτε εγκριθεί καμία δαπάνη που να αφορά απόρρητες δαπάνες. Τι συνέβαινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας; Θα μας απαντήσουν ο κ. Καλαντζής και ο κ. Τζήμας τι κονδύλια απόρρητων δαπανών διέθεσαν;
5) Οποιοδήποτε ποσό θα καταβληθεί, ενδεχόμενα στο μέλλον, από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξετασθεί ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και συνοδεύεται από παραστατικά, άλλωστε τυγχάνει της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όλοι στη Θράκη γνωρίζουν ποιος διέθεσε μαύρη πολιτική δύναμη την Κυριακή που πέρασε. Ποιοι έδωσαν γην και ύδωρ για την ψήφο. Υπομονή η Κυριακή είναι κοντά γιατί στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο απέναντί μας. Ο κύριος Παυλίδης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον κακό του εαυτό.» καταλήγει η ανακοίνωση του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr