kalpi_ekloges_kali

Πώς ψηφίζουμε, πού ψηφίζουμε την Κυριακή

5 Νοεμβρίου 201022:38

kalpi_ekloges_kaliΑναλυτικό χάρτη με τα εκλογικά τμήματα της πόλης της Ξάνθης έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδυασμός Πολίτες για την Aλλαγή του Χρήστου Πούλιου.

Πρόκειται για χάρτη (κλικ εδώ) που έχει επισημασμένα τα σημεία όπου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα στα οποία φιλοξενούνται εκλογικά τμήματα, προκειμένου να τα βρίσκουν με ευκολία οι εκλογείς. Πρακτικά μέσα στην πόλη της Ξάνθης, ελάχιστες αλλαγές υπάρχουν για τους ψηφοφόρους που, πιθανότατα, ψηφίζουν στο ίδιο τμήμα με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Όποιος δεν γνωρίζει με ασφάλεια σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα της Ξάνθης, μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά τη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στο «μάθε που ψηφίζεις (κλικ εδώ).

Πόσοι σταυροί σε κάθε ψηφοδέλτιο

Παράλληλα ο συνδυασμός του Χρήστου Πούλιου ανάρτησε υπόδειγμα για τον τρόπο που ψηφίζουν οι εκλογές σε κάθε ξεχωριστή κοινότητα του Δήμου. Πρακτικά οι κάτοικοι του παλιού Δήμου βάζουν μέχρι τρεις σταυρούς στους Υποψ. Δημοτικούς Συμβούλους, ένα σταυρό στους Συμβούλους του πρώην Δήμου και μέχρι δύο σταυρούς στους υποψήφιους της τοπικής η δημοτικής κοινότητάς τους. Για τους εκλογείς από τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης, μπαίνει μόνο ένας σταυρός σε κάθε τμήμα του ψηφοδελτίου (Υποψήφιοι Ξάνθης, υποψήφιοι Σταυρούπολης, υποψήφιοι τοπικής κοινότητας).

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις παραπάνω σταυρών τα ψηφοδέλτια δεν θεωρούνται άκυρα, αλλά προσμετρώνται κανονικά στο συνδυασμό χωρίς να υπολογίζονται οι σταυροί που υπάρχουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr