Το “Ματωμένο δάκρυ” του Νότη Σφακιανάκη

5 Νοεμβρίου 201016:32

C8BFD03D9D6A3A09134846EF4D2D0AA2Σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα στη «Ιερά Θέα» ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής Νότης Σφακιανάκης, με την παρουσία συνεργατών και φίλων,  παρουσίασε τον ολοκαίνουργιό του δίσκο  «Χορευτικόν», ο οποίος θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στις 7 Νοεμβρίου με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

 

Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Νότης μίλησε λίγο, αλλά με πολλή αγάπη για τα εφτά τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά. Όπως δήλωσε, δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να παρουσιάσεις κάτι καινούργιο. «Λίγα λόγια και καλά», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο μεγάλος ερμηνευτής μίλησε στους δημοσιογράφους για το πώς προέκυψαν οι ιδέες για τους στίχους. Πηγή έμπνευσης ήταν συχνά οι διαδρομές του στην αγαπημένη του Κρήτη και στα ερεθίσματα που έπαιρνε από αυτές.

Επίσης είπε ότι το «Χορευτικόν» συμπεριλαμβάνει τραγούδια από αξιόλογους δημιουργούς και με ήχους από διάφορα μέρη της Ελλάδας και ελπίζει ο κόσμος να αγαπήσει τον δίσκο τόσο όσο οι ίδιοι οι συντελεστές του δίσκου τον αγάπησαν. Το αγαπημένο του, πάντως, μέρος της τριλογίας, είναι το πρώτο, το    «Κοινωνικόν». 

Για την συνεργασία του «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑτος» με τον Νότη  Σφακιανάκη μίλησε και ο Τάσος Καραμήτσος, από την συντακτική ομάδα της εφημερίδας, ο οποίος  είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μεγάλη μας τιμή που για τρίτη φορά φιλοξενούμε τα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή». 

Με το «Χορευτικόν», ολοκληρώνεται η τριλογία του Νότη Σφακιανάκη, «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ». Τα τραγούδια από την τριλογία, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στην σύλληψή τους είναι τολμηρά, καθηλωτικά και επίκαιρα και ταυτόχρονα διορατικά για όλα κείνα που περιμένουμε και ονειρευόμαστε… 

Ο Νότης Σφακιανάκη, είπε, αποκλειστικά στο protothema gr., ότι με τα τρία κομμάτια της «άρνησης» – «Δεν είσαι εντάξει», «Δεν νομίζω» και «Δεν υπάρχεις» –  δεν θέλει να περάσει κάποιο αρνητικό μήνυμα στους Έλληνες. Aντίθετα, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας για ότι η ζωή μας θα γίνει καλύτερη. «Χωρίς ελπίδα δεν γίνεται τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο λαϊκός ερμηνευτής είχε, όμως, να πει κάτι και για το επίκαιρο  θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος. «Δεν είμαι κατά του καπνίσματος και δεν φοβάμαι από επιπτώσεις για τα κέντρα, αφού ο νόμος δεν εφαρμόζεται», ανέφερε με χιούμορ.

Την Κυριακή το «Χορευτικόν» θα βρίσκεται αποκλειστικά στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και μαζί με το Νότη Σφακιανάκη σας ευχόμαστε καλή ακρόαση και καλή διασκέδαση!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr