Σούπα λαχανικών

31 Οκτωβρίου 201018:53

soypa_laxanikaΜια πολύ εύκολη σούπα, βελούδινη, με πλούσια γεύση και χρώμα.

ΥΛΙΚΑ
Βασικά ό,τι λαχανικό βρίσκεται στο ψυγείο σας είναι ευσπρόσδεκτο!
3 μέτριες πατάτες
4 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο ή μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι
μπρόκολο
κουνουπίδι
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
προαιρετικά λίγη κρέμα γάλακτος για φαγητό (εγώ προσωπικά την προτιμώ χωρίς) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε καλά όλα τα λαχανικά και χονδροκόψτε τα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάλτε τα λαχανικά και τα καλύψτε τα με νερό. Προσθέστε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βράστε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα. Στη συνέχεια μεταφέρτε στο μπλέντερ λίγη- λίγη σούπα και πολτοποιήστε την. Ξαναβάλτε την μέσα στην κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αν θέλετε για μια πιο πλούσια γεύση και λίγη κρέμα γάλακτος. Βράστε τη σούπα για λίγο ακόμη σε χαμηλή φωτιά, για να δέσουν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετέ την ζεστή πασπαλίζοντας πάνω από κάθε πιάτο λίγο τυρί τριμμένο.

Tip: Η σούπα πρέπει να είναι παχύρευστη. Αν γίνει πολλή αραιή, αφού την έχετε περάσει και από το μπλέντερ, βράστε την σε ανοικτή κατσαρόλα, μέχρι να πήξει. Μετά ακολουθείτε κανονικά τη συνταγή. Αν γίνει πολλή πηχτή προσθέστε λίγο ζεστό νερό στο ίδιο στάδιο, πριν δηλαδή από τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία 

http://www.yumm.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr