Βολές Χατζηευαγγέλου εναντίον Μίχογλου. Επίσκεψη στους Τοξότες με Ξυνίδη.

30 Οκτωβρίου 201007:59

xatzievaggelou_toxotesΤο κλίμα στο Δήμο Τοπείρου μετά το περιστατικό του  ξυλοδαρμού υποψήφιου συμβούλου του Σ. Χατζηευαγγέλου, φαίνεται ότι έχει διαταραχθεί. Με νέα του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Τοπείρου κατηγορεί το Θωμά Μίχογλου ότι δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζονται και δημοπρατούνται τα έργα στο Δήμο με αφορμή σχόλια του για αναθέσεις. Μάλιστα επισημαίνει ότι ο ίδιος συμμετέχει εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και στη Δημαρχιακή Επιτροπή, όπου είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει στη διάρκεια της τετραετίας αλλά δεν το έπραξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μας αντιγράφουν στα δελτία τύπου, μας αντιγράφουν στις εκφράσεις. Προσπαθούν να αντιπαρατεθούν, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά.
Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να πούμε ότι 8 χρόνια στην αντιπολίτευση δεν ήταν αρκετά για τον κ. Μίχογλου, για να μάθει να ξεχωρίζει ότι τα έργα εισηγούνται και ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο (όπου ανεπιτυχώς συμμετέχει) και ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ στην ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, όπου ενώ είναι μέλος δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία της. Ας ψήφιζε τα έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο κι ας τα καταψήφιζε στη Δημαρχιακή, αν πίστευε πραγματικά ότι γίνονται αναθέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι, απεγνωσμένα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ίσως στο τέλος να αναγκαστεί να επικαλεστεί και πάλι (βλέπε απαλλοτρίωση ΕΓΝΑΤΙΑΣ) ότι… παραπλανήθηκε και δεν κατάλαβε τι ακριβώς ψήφιζε…

Όσο για το δελτίο τύπου της 29/10, της «Δημοτικής» δήθεν «Αλλαγής», πράγματι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις. Και οι θολές τους φωτογραφίες, που προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους είναι η αποκάλυψη της απεγνωσμένης τους προπαγάνδας. Ό,τι κι αν προσπαθούν να δείξουν στην Μειονότητα, οι κάτοικοι των οικισμών μας γνωρίζουν τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του και ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι πάντοτε κοντά τους και ποιοι σέβονται, συμπαραστέκονται και αναγνωρίζουν την καταγωγή και τα προβλήματά τους.
Και τέλος, αν νομίζουν ότι ο Χατζηευαγγέλου είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος, δυστυχώς γι’ αυτούς, οι Δημότες του Τοπείρου θα τους απαντήσουν στις 7 του Νοέμβρη ότι ο Μίχογλου θα είναι και πάλι ο μόνιμος σύμβουλος της αντιπολίτευσης, έστω κι αν αυτή τη φορά, θα είναι ο επικεφαλής.» καταλήγει.

Επίσκεψη σε Τύμπανο, Τοξότες

Παράλληλα το επιτελείο του υποψήφιου Δημάρχου εξέδωσε το εξής Δελτίο Τύπου για τις πρόσφατες επισκέψεις του Σ. Χατζηευαγγέλου:

“Ο Δήμαρχος Τοπείρου περιόδευσε την Παρασκευή 20/10 στους οικισμούς Μ. Τύμπανο, Τύμπανο και Τοξότες. Στο Μ. Τύμπανο ευχαρίστησε τους κατοίκους που τον περίμεναν υπομονετικά, παρά το πολύ κρύο. Στο διάλογο μαζί τους, τόνισε ότι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του και ο μικρότερος οικισμός έχει την ίδια σημασία με τους άλλους και ότι το ενδιαφέρον και η αγάπη του είναι το ίδιο έντονα για όλους τους συνδημότες μας.

Στη συνέχεια, μίλησε στο Τύμπανο, σε πλήθος συγκεντρωμένων κατοίκων και ανέλυσε το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Αναφέρθηκε στις αλλαγές του «Καλλικράτη» και μίλησε για τα θέματα του οικισμού. «Είχαμε υποσχεθεί, την προηγούμενη τετραετία, ότι θα κάναμε πλατεία στο χωριό. Αγοράσαμε με δικούς μας πόρους την έκταση και οι μηχανικοί μας έχουν ετοιμάσει τις μελέτες για τη διαμόρφωση των χώρων, που δεσμεύομαι ότι δεν θα οριστικοποιηθούν αν δεν εγκριθούν και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τη νεολαία του οικισμού. Θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε και ένα χώρο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο που έχει πολλές δραστηριότητες και διακρίνεται στον Εθελοντισμό και θα λύσουμε το πρόβλημα της στέγασης του ΚΑΠΗ».

Επίσης, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου, σε συνεννόηση με τους τεχνικούς, την σύνδεση του οικισμού του Τυμπάνου με τους Τοξότες με πεζόδρομο, που θα διευκολύνει και θα εξασφαλίζει την ασφαλή διακίνηση των κατοίκων.

Μετά το Τύμπανο, ο Δήμαρχος έφτασε στους Τοξότες, όπου στην κατάμεστη πλατεία τον περίμενε απίστευτο πλήθος με πυροτεχνήματα και επευφημίες. Πριν από την ομιλία του, χαιρέτησε όλο τον κόσμο και πέρασε από τα μαγαζιά του χωριού. Ξεκίνησε τον λόγο του ευχαριστώντας τους θερμά για την υποδοχή και την υπομονή τους να τον περιμένουν μέσα στο απίστευτο κρύο (5 °C).

«Είμαι πολύ συγκινημένος». Είπε ο Δήμαρχος. «Κάθε φορά που μιλάω στους Τοξότες, θυμάμαι την παιδική μου ηλικία, όταν με έφερνε εδώ ο πατέρας μου και όλοι γνωρίζετε ότι έχω ιδιαίτερους συναισθηματικούς δεσμούς με τον οικισμό σας».
«Όμως, από ‘δω, απ’ τους Τοξότες, θέλω να καυτηριάσω συγκεκριμένες συμπεριφορές υποψηφίων του αντίπαλου συνδυασμού, που δεν είχαν την γενναιότητα να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους έγκαιρα και ενώ 4 χρόνια παρουσιάζονταν ως συνεργάτες και συμπαραστάτες του Δημάρχου, τελευταία στιγμή, αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο και επέλεξαν να πολιτευτούν με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας το θράσος να κάνουν και διακηρύξεις, μιλώντας για «ήθος», «εντιμότητα» και «ανατροπή του κατεστημένου».
«Το κατεστημένο είμαστε εμείς;» ρώτησε με ένταση το συγκεντρωμένο πλήθος, που τον διέκοπτε με παρατεταμένα χειροκροτήματα. «Εμείς εκλεγόμαστε 3 συνεχόμενες τετραετίες, με τη δική σας βούληση και εμπιστοσύνη! Ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας; Αυτοί που επί 8 χρόνια στην αντιπολίτευση δεν προσέφεραν ΤΙΠΟΤΑ για την ανάπτυξη της περιοχής και την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας! Και μαζί τους συμπορεύονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι «χαμαιλέοντες» της πολιτικής και τυχάρπαστοι, όπως ο Κηλικιώτης, 12 χρόνια συνεργάτης μου, χωρίς ποτέ να διαφωνήσει και να εκφράσει μια διαφορετική γνώμη ή άποψη, κινούμενος στο παρασκήνιο και λιποτάκτης της πολιτικής «νύχτα σαν τους κλέφτες»».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ακόμα ότι «ο Δήμος είναι από τους λίγους στην Επικράτεια που παρέμεινε στα σημερινά του όρια εξαιτίας της προσπάθειας που καταβάλαμε εδώ και ένα χρόνο, ανταποκρινόμενοι στα δικά σας αιτήματα και στις δικές σας επιθυμίες, γιατί πιστεύουμε ότι στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία η προσαρμογή στον «Καλλικράτη» θα είναι πολύ πιο εύκολη για τον Τόπειρο. Τι έκαναν αυτοί τόσο καιρό; Ας βοηθούσαν κι ας ήταν μετά αντίπαλοί μας. Αντίθετα, κάποιοι από αυτούς ήταν άβουλοι, κάποιοι απόντες, κάποιοι όπως ο Μωραïτης εξ Ιάσμου – που ο Νομάρχης απέπεμψε – κάθετα αντίθετοι. Τι να μας πουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτοί που βαρύνονται με «αυθαίρετες πολιτείες»; Ρωτήστε τους όταν θα ρθουν στους Τοξότες να σας πουν, σε τι συνέβαλαν; Προκαλέστε τους να σας πουν, πως ήθελαν τον Δήμο μας και τι άποψη είχαν για τις συνενώσεις;»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος εξήγγειλε για την περιοχή των Τοξοτών τα εξής έργα: Επέκταση νεκροταφείων με αγορά οικοπέδου ή αναγκαστική απαλλοτρίωση, Ανάπτυξη Στενών Νέστου λόγω της ιδιαίτερης οικολογικής – τουριστικής σημασίας της περιοχής και λειτουργία του Αναψυκτηρίου ακόμη και με την αγορά του αναψυκτηρίου από την ΓΕΟΣΕ, όπου ήδη υποβάλαμε προσφορά. Λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών, μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Κρωμνικού – Λιβερών,. Επέκταση ορίων οικισμού, για να μπορούν να έχουν οικόπεδα και να χτίσουν σπίτια οι δημότες μας που θέλουν να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή. Την συνέχεια της στήριξης του αθλητισμού, όπου δεσμεύτηκε ότι με τον ίδιο τρόπο που σταθήκαμε στην ομάδα «ΑΕΤΟΣ Τοξοτών» (γήπεδο, προβολείς κλπ), θα σταθούμε και στην Ακαδημία των Νέων και την παραχώρηση του αναπαλαιωμένου πλέον Δημοτικού Σχολείου, που είναι στολίδι για τους Τοξότες, στους πολιτιστικούς συλλόγους για τις δραστηριότητές τους.

Τελειώνοντας, κάλεσε τους κατοίκους σε αγωνιστικοί ετοιμότητα και επαγρύπνηση, λέγοντας: «Δώστε μας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη για να μπορούμε να διεκδικούμε πιο δυναμικά όσο το δυνατόν περισσότερα για την περιοχή και τους συνδημότες μας».”

Το φωτογραφικό υλικό των επισκέψεων βρίσκεται εδώ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr