Προβλήματα με τον αέρα στην Ξάνθη

28 Οκτωβρίου 201011:59

xalasmosΣοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στην περιοχή της Ξάνθης οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από το βράδυ της Τετάρτης.

Συνολικά 22 περιπτώσεις πτώσης δέντρων η κλαδιών καταγράφηκαν στο Νομό Ξάνθης και προκάλεσαν προβλήματα, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο των ΠΣΕΑ, νομαρχιακό σύμβουλο Παναγιώτη Ταρενίδη, ο οποίος πάντως σημειώνει ότι η κατάσταση αντιμετωπίστηκε και δεν υπήρξαν σοβαρές καταστροφές ή θύματα.

Πιο αναλυτικά, υπήρξαν δέντρα που έπεσαν δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους, με πιο σοβαρή την περίπτωση ενός δέντρου στη Συδινή που έπεσε στη σκεπή ενός σπιτιού με αποτέλεσμα αρκετές υλικές ζημιές.  Στην πόλη της Ξάνθης,  τα κλαδιά κυρίως προξένησαν ζημιές σε οχήματα στην περιοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Κυψέλη, στην περιοχή Λευκού Πύργου.

Διακοπές ρεύματος

Οι πτώσεις των κλαδιών προκάλεσαν σε πολλές περιπτώσεις διακοπές ρεύματος σε περιοχής της πόλης και των περιχώρων. Με την έγκαιρη επέμβαση της ΔΕΗ αυτές αποκαθίσταντο σε λιγότερο από μια ώρα. Ταυτόχρονα η ΔΕΗ αλλά και τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν από τα ξημερώματα προκειμένου να αποκαταστήσουν της ζημιές και να απομακρύνουν δέντρα και κλαδιά που είχαν πέσει.  Σύμφωνα με τον Π. Ταρενίδη οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Ξάνθη.

Όπως είναι γνωστό εξαιτίας του έντονου αέρα ματαιώθηε η παρέλαση μαθητικών τμημάτων στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, στην Ξάνθη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr