Απάντηση Συνεταιρισμού για την απόλυση Βογιατζή

26 Οκτωβρίου 201006:17

logoΔελτίο Τύπου απέστειλε το πρωί της Τρίτης ο ΣΥΝ.ΘΕΡΜ στο Xanthipress και απαντά στο θέμα της απόλυσης υπαλλήλου της επιχείρησης, αναλυτικά αναφέρει:

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ( η τελευταία ) ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ  ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ  ΣΥΝ.ΠΕ   ΥΔΡΩ – COSMOS  σε άγνωστο  συνδικαλιστή  και πασίγνωστο στέλεχος του Κ.Κ.Ε στην Ξάνθη.

Συνταγή συνδικαλιστικής « επιτυχίας» ή αλλιώς «εμένα μη μ’ αγγίζετε».

Εργαζόμαστε σ’ έναν συνεταιρισμό ( εν προκειμένω στον δικό μας ).
Εργαζόμαστε για 8 περίπου χρόνια.
 Γνωστοποιούμε τη δράση μας στο Κ.Κ.Ε ή και οπουδήποτε, γιατί γνωρίζουμε ότι στην εργασία μας η δράση σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, δεν ενοχλεί κανέναν.

Γνωρίζουμε ότι όλοι οι συνεταιριστές (υδραυλικοί κ.λ.π) δεν ανήκουν στους  «καπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα»  και τους πουλάμε κουπόνια. Αυτοί τα παίρνουν. Τα παίρνουν γιατί και αυτοί ανήκουν στον κόσμο του μόχθου, της εργασίας , του αγώνα, της δημιουργίας.

Αποκρύπτουμε την ιδιότητά μας ως συνδικαλιστή στο σωματείο «΄Ενωση  Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης». Δεν την αποκαλύπτουμε ούτε όταν υπογράφουμε κείμενα. Απλά υπογράφουμε σε δημοσιευμένα συκοφαντικά κείμενα εναντίον του « τρομοκράτη εργοδότη μας « (!!!) « από το Δ.Σ.» μη τυχόν και μάθει κανείς ποιοι συμμετέχουν στο Δ.Σ. ( θαρρείς και είναι προσβλητικό).

Όταν απολυόμαστε δε λέμε κουβέντα « είμαι συνδικαλιστικό στέλεχος..» κρατώντας το τάχα ως «  άσσο στο μανίκι »  ή ακολουθώντας και την ώρα της απόλυσης , τη μυστικοπάθειά μας.

Στη συνέχεια κινητοποιούμε κατά προτίμηση φοιτητές, που είναι και οι πιο μαχητικοί και αποκαλούμε τους συνεταιριστές « τρομοκράτες».

Παραβλέπουμε ότι : « οι αντίπαλοι » εργοδότες είναι άνθρωποι που μεταξύ τους ίδρυσαν ένα συνεταιρισμό ( αλήθεια αυτό δεν είναι το πρότυπο συσπείρωσης των εργαζομένων για το Κ.Κ.Ε.;) και παλεύουν όλοι μέρα στο γιαπί με σκονισμένες φόρμες, για το κοινό καλό.

Παραβλέπουμε επίσης ότι μολονότι απολύθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι αυτούς τους άλλους που δεν απολαμβάνουν των δικών μας προνομίων , ίσως και γιατί δεν είναι, « δικοί μας » δεν απολαμβάνουν και της δικής μας πολυτελούς διαμαρτυρίας και προστασίας. Απλά έτσι για « ξεκάρφωμα » απαιτούμε την άμεση ανάκληση της  απόλυσης του Κώστα Βογιατζή και των 4  προειδοποιημένων  απολύσεων ( Η πρόταση από το κείμενο διαμαρτυρίας σας ). Η δική μας απόλυση έχει ονοματεπώνυμο . Η απόλυση των λοιπών είναι  « απολύσεις εργαζομένων ».

Κύριε Βογιατζή,

Προσπαθούμε όλοι « εργοδότες» και εργαζόμενοι να κρατηθούμε όρθιοι. Και θα κρατηθούμε. Μη χρησιμοποιείτε την  πολιτική σας – κομματική σας  ταυτότητα σαν ασπίδα προστασίας . Υποθέτουμε ότι μέχρι και την απόλυσή σας δεν μας θεωρούσατε τρομοκράτες. Για το λόγο αυτό άλλωστε και προσπαθήσατε πολύ να προσλάβουμε και τη σύζυγό σας.  Βέβαια στη συνέχεια βρήκατε  « καλύτερη » δουλειά σαν μόνιμη στο Δήμο Ξάνθης.

Κύριε Βογιατζή,

Σας γνωρίζουμε εγγράφως εσάς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Διοίκηση του Συνεταιρισμού καμία «.πολιτική απόφαση να τρομοκρατήσει τους  εργαζόμενους.» ( όπως στο κείμενό σας αναφέρεται) δεν πήρε. Σας γνωρίζουμε με την ευκαιρία όμως  ότι όλοι εμείς  « εργοδότες» και εργαζόμενοι μείναμε εμβρόντητοι με τη συμπεριφορά σας.

Εμείς « οι εργοδότες » στο γιαπί και εσύ ο εργαζόμενος « στο γραφείο ».

Εμείς « οι εργοδότες » να αγοράζουμε κουπόνια και εσύ να μας αποκαλείς  «τρομοκράτες ».

Εμείς να παλεύουμε και με οικονομοτεχνικές αποφάσεις, να απολύουμε ελάχιστους, για να τα βγάλουμε πέρα ( και θα τα βγάλουμε) και εσύ o εργάτης  να εμποδίζεις και να συκοφαντείς το χώρο και τους ανθρώπους με τους οποίους δούλευες.

Κύριε Βογιατζή,

Δεν θα αναλωθούμε άλλο σε απαντήσεις. Πρέπει ο χρόνος μας να αναλωθεί σε  πάλη και εργασία  για να εξασφαλίσουμε την πορεία μας και τις θέσεις εργασίας που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε. Θα  αναμένουμε όμως με μεγάλη αγωνία, την καταγγελία σας, γι’ αυτούς που απολύθηκαν από την «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ » ( την επιχείρηση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ) λόγω οικονομικής κρίσης, για τους 500.000 που απολύθηκαν στην Κούβα,

«γιατί το μοντέλο απέτυχε». Τέτοια διαμαρτυρία πουθενά δεν είδαμε.

Μέχρι τότε, εμείς θα εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, με φαντασία και με αισιοδοξία μη τρομοκρατώντας κανέναν, όπως και μέχρι τώρα κάναμε.”



Για τον Συνεταιρισμό(εμείς υπογράφουμε)



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ                                                     Ο Γεν.Γραμματέας του Δ.Σ



Αγαθαγγελίδης Χαράλαμπος                                             Παπαϊωάννου  Γεώργιος 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr