Επίσημη έναρξη για Β. Τσολακίδη

26 Οκτωβρίου 201005:22

tsolakidis_parousiasi_syndyasmos_2Στην κατάμεστη αίθουσα Απόλλων στη Φελώνη της Ξάνθης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης παρουσίασε τα στελέχη του συνδυασμού του στο κοινό και παρουσίασε τις προγραμματικές του θέσεις. Ο συνδυασμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ξάνθη και αριθμεί 99 άτομα που εκτίθενται σε Δημοτικά ψηφοδέλτια των τριών ενοτήτων Βιστωνίδας, Αβδήρων, Σελέρου, στις τρεις δημοτικές και στις πολλές τοπικές κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου.

Κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στη διαφάνεια, την οποία έθεσε στο επίκεντρο  όλων των επιπέδων λήψης των αποφάσεων και εφαρμογής δημοτικών πολιτικών ,  οριοθέτησε ως στόχο τη δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων του Δήμου . Η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και δημότη, οι κοινωνικές υποδομές, η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνενωμένων περιοχών, η ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής,  είναι στοιχεία που οδηγούν στη δημιουργία ενός Δήμου, εφαλτηρίου δημοκρατικών δομών, σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων .

Ειδικότερα για τις δράσεις που που θα αποτελέσουν το μέσο για την επίτευξη των στόχων αυτές είναι ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματ, προβολή και ανάδειξη των τουριστικών περιοχών του Δήμου, ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητα και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων μικρού μεγέθους, εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, νέες αγροτικές καλλιέργειες, αξιοποίηση της γεωθερμίας, ενίσχυση των λιμενικών υποδομών.

Ίδρυση Διεθνούς Κέντρου στα Άβδηρα και «Πόθεν Έσχες» στο διαδίκτυο

Ο Βασίλης Τσολακίδης, εξήγγειλε δράσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου στο τομέα της Υγείας, της Παιδείας, του Αθλητισμού καθώς και την ίδρυση διεθνούς κέντρου επιστήμης και φιλοσοφίας στα Άβδηρα.

Χαρακτήρισε το Δήμο που οραματίζεται ως πρότυπο ανάπτυξης, η λειτουργία του οποίου θα βασίζεται σε διαμόρφωση σύγχρονου οργανισμού, αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλληλων, μείωση λειτουργικών δαπανών, διεκδίκηση πόρων, συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαικά προγραμμάτα, έλεγχο έργων και προμηθειών, ορθολογική κατανομή πόρων σε όλους τους τομείς και οικισμούς, διαφάνεια παντού και δημοκρατική βάση λειτουργίας.

Υποσχέθηκε λειτουργία αλλά και ενδυνάμωση των συμβουλευτικών επιτροπών που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο των νέων Δήμων ενώ, τέλος, δεσμεύτηκε ότι στο εξής το «Πόθεν έσχες», όσων ασκούν διοίκηση θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. «Ζητάμε τη στήριξή σας σε αυτή την προσπάθει μέσα σε πλαίσιο νηφαλιότητας και εμπιστοσύνης. Δίνουμε αξία στα πολλά που μας ενώνουν. Σχεδιάζουμε και υπογράφουμε το μέλλον μας. « κατέληξε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βιστωνίδας.

Σ. Ξυνίδης:  Ο «Καλλικράτης» στα χέρια του

Στο μήνυμά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης εξήρε τη διαδρομή και την στάση του Βασίλη Τσολακίδη στην αυτοδιοίκηση και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ο Βασίλης τάχθηκε να υπηρετήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης και στάθηκε με τη  μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Αυτά είναι τα κότσια του πολιτικού ανθρώπου που  σήμερα καταξιώμενος έρχεται να πάρει την υπόθεση του «Καλλικράτη» στα χέρια του και να κάνει ένα νέο μεγάλο ισχυρό Δήμο Αβδήρων.»  Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και ο Μάντατζη Τσετίν ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη στις 7 Νοεμβρίου.

Παρουσίες και απουσίες

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτής Μάντατζη Τσετίν, ο Γραμματεάς της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Χρήστος Πούλιος και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος Τοπείρου απέστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο Βασίλη Τσολακίδη ενώ δεν παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.  Όπως έγινε γνωστό από την  Παρασκευή θα λειτουργεί στην Ξάνθη και Περιφερειακό Εκλογικό Κέντρο για όσους δημότες του Δήμου διαμένουν στην πρωτεύουσα.

 tsolakidis_parousiasi_kontino

tsolakidis_parousiasi_koino

 

tsolakidis_parousiasi_xynidis

tsolakidisi_parousiasi_syndyasmos_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr