syriza_perifereiako

Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ

25 Οκτωβρίου 201016:10

syriza_perifereiakoΤο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε και επισήμως στο Νομό Ξάνθης από τον επικεφαλής Τάκη Χαρίτο καθώς και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, σε εκδήλωση που έγινε στο αναγνωστήριο του καφέ “Φίλοιστρον “

Ο Τάκης Χαρίτος επεσήμανε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι ο συνδυασμό τους  έχει φέρει στο κέντρο της συζήτησης σημαντικά ζητήματα της περιοχής: «Συναντήσαμε το ΤΕΕ, το ΔΠΘ, το ΤΕΙ Καβάλας, επισκεφθήκαμε τα Νοσοκομεία της περιοχής για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα. Είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι σε αυτές τις εκλογές η κοινωνία θα βρει τα αντανακλαστικά της και δώσει ισχυρό μήνυμα αποδοκοκιμασίας για όσα βιώνει αλλά θα κατανοήσει και ότι μέσω ημών μπορεί να υπάρξει διέξοδος.» σημείωσε.  Άσκησε κριτική στα μεγάλα κόμματα ότι επιχείρησαν αρχικά να θέσουν τις εκλογές με αυτοδιοικητικά κριτήρια αλλά εν συνεχεία άλλαξαν ρότα, και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι θέτει το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιιο ή χρεωκοπία» το οποίο χαρακτήρισε ως  πλαστό γιατί οι πολιτικές τοιυ μνημονίου οδηγούν σε κατάρρευση τη χώρα.

 

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Απευθυνόμαστε σε όλη την κιοινωία και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους. Πρέπει να στείλουν σαφές μήν υμα, να μην φοβηθούν. Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι ότι για δέκα μέρες οι γάλλοι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Πηγαίνοντας στην κάλπη μπορεί η κοινωνία να στείλει μήνυμα καταγγελίας αλλά και διεξόδου προκειμένου να υπάρξει άλλη προοπτική στη χώρα.»

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους συνδυασμούς σημείωσε ότι οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα μεγάλα κόμματα  υπόσχονται ένα παράδεισο και δεν εξηγούν γιατί αυτά δεν έγιναν στην εποχή των παχιών αγελάδων και θα γίνουν σήμερα, στην εποχή των ισχνών αγελάδων, δημιουργώντας προσδοκίες στην κοινωνία. Τέλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού για τις ανάγκες των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Ζειμπέκ Χουσειν: Καταψηφίστε όσους μας κατάντησαν όμηρους του μνημονίου.

Ο επικεφαλής στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν, σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει πολλούς λόγους να ψηφίσει εμάς και να καταψηφίσει όσους μας κατάντησαν όμηρους του μνημονίου. Με τις επαφές που είχαμε στα καφενεία της Ξάνθης διαπιστώσαμε την αγωνία του κόσμου αλλά και ότι είναι γεμάτα άνεργους. Πρέπει να δώσουμε ισχυρό μήν υμα σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη αλλά υπάρχει και εμπειρία.»

Ηλ. Σιούτας  – Κλ. Πεταλά

Ο εκ των υποψηφίων του συνδυασμού Ηλίας Σιούτας ανέφερε μεταξύ αλλων «Είμαστε δύο στροφές πριν από τις στροφές από τις εκλογές. Ως νέος υποψήφιος θέλω να θέσω ένα ερώτημα :  Ερωτώ ποιες  είναι οι βάσιμες προσδοκίες ενός νέου ανθρώπου με όρους ζωής ? Η ανεργία είναι η απάντηση που στην Ξάνθη που αγγίζει το 30% στους νέους. Η δεύτερη απάντηση είναι το σύγχρονο πλαίσιο απασχόλησης που έφερε ο Πρωθυπουργός με τα προγράμμα που οδηγούν σε απασχόληση με μισθό 600 ευρώ. Υπάρχει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που δίνει χαρτζιλίκι στο νέο κόσμο. Υπάρχει η εργασία που παρουσιάζεται ως φοιτητική στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού ή το διδακτορικού.» σημείωσε περιγράφοντας την κατάσταση.

Η υποψήφια Κλεοπάτρα Πετλά σημείωσε «Βρίσκομαι σε αυτό το ψηφοδέλτιο  γιατί πιστεύω ότι η δική μας αριστερά είναι αυτή που επέλεξε να τραβήξει το δρόμο μπροστά τη νεολαία. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην κοινωνία ώστε να τραβήξει μπροστά. Εμείς που έχουμε μια εμπειρία μπορούμε να είμαστε δίπλα στη νέα γενία, όμως το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά που έχουν την ορμή. Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί, μπορεί ν α κατανοήσει με τη βοήθεια των αριστερών δυνάμενων, τα προβλήματα αλλά τον αγώνα θα τον κάνει μόνη της. Είμαστε εδώ για να βοηθήσοιυμε όλοι να διαπιστώσει ο κόσμος την κατάσταση που βιώνει στην υγεία, την παιδεία, και τους υπόλοιπους τομείς.» κατέληξε

Το ψηφοδέλτιο στο Νόμο Ξάνθης αποτελείται από τους

Επικεφαλής: Ζειμπέκ Χουσεΐν, Φαρμακοποιός

1.       Αχμέτογλου Αχμέτ, ιδιωτικός υπάλληλος

2.       Γιαννακίδης Ευστράτιος,  Πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σπουδών

3.       Ευαγγελίδου Χριστίνα, Καθηγήτρια ΔΠΘ

4.       Καλιαμπάκας Νίκος, Ελ. Επαγγελματίας

5.       Κεχαγιά Ρίτα, Φαρμακοποιός

6.       Μεχμέτ Αλή Τζοσκούν, Ασφαλιστής

7.       Κλεπάτρα Πεταλά, Δημ. Υπάληλλος

8.       Ηλίας Σιούτας, Πτυχίούχος Διεθνών Οικονομικών Σπουδών (μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΝ)

9.       Γεώργιος Τσίμας, Δάσκαλος

10.   Χαρισίου-Καλιαντόπουλος Βασίλης, Μηχανολόγος Μηχανικός
xaritos_takis

 

zeimpek_xousein

petala_kleopatra

siouta_ilias

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr