Κέικ Βικτώρια

24 Οκτωβρίου 201019:35

cake_victoriaΚλασσικό Εγγλέζικο κέικ με μαρμελάδα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 4 αυγά (μεσαίου μεγέθους), χτυπημένα
  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100γρ. μαργαρίνη, μαλακωμένη
  • 140γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 βανίλιες
  • 340γρ. καλής ποιότητας μαρμελάδα φράουλα (σε βάζο ή σπιτική)
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς ή στους 170 για φούρνο με αέρα.
  • Αλείψτε τις 2 στρογγυλές φόρμες (20cm η κάθε μια) με μαργαρίνη και καλύψτε τις με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε όλα τα υλικά του κέικ μαζί, μέχρι να έχετε ένα απαλό, μαλακό χυλό.
  • Χωρίστε το μείγμα στις δυο φόρμες, ισιώστε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι ή σπάτουλα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
  • Όταν τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να σταθούν στις φόρμες για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε. Τότε τοποθετήστε τα πάνω σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν τελείως.
  • Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, χτυπήστε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, καθώς σταδιακά προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος προσθέστε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
  • Βάλτε την κρέμα βουτύρου πάνω στο ένα παντεσπάνι ομοιόμορφα να πάει παντού.
  • Από πάνω στρώστε προσεχτικά τη μαρμελάδα και τέλος τοποθετήστε το άλλο παντεσπάνι από πάνω, έτσι θα δείχνει σαν ένα μεγάλο σάντουϊτς.
  • Πασπαλίστε στο τέλος με λίγη ζάχαρη άχνη.

http://www.lovecooking.gr

    Αρθρογράφος

    mm
    Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
    Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr