xrysosxoidhs

Την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

24 Οκτωβρίου 201018:44

xrysosxoidhsΤην κατάθεση νομοσχεδίου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμμετείχε στο πάνελ για τη «Δημιουργία πλαισίου για τις πράσινες επενδύσεις» στο συνέδριο για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, καθώς και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», που θα ενισχύσει επενδύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες.

Επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που είναι υπό διαμόρφωση, θα δίνει έμφαση στην καινοτομία (στην οποία περιλαμβάνονται και οι πράσινες επενδύσεις) και την εξωστρέφεια.

Κάλεσε όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας είναι η νέα γενιά (όπως είπε από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε 600.000 νέους επιστήμονες) και υπογράμμισε ότι η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η δημοσιονομική διάσωση σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέου προτύπου ανάπτυξης.

http://news.in.gr/economy

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr