syntherm

Δεν ανακαλεί την απόλυση Βογιατζή ο Συνεταιρισμός

22 Οκτωβρίου 201008:53

synthermΕμμένει στην απόλυση του Κώστα Βογιατζή η διοίκηση του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης, όπως προέκυψε μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ ζήτησαν από τη διοίκηση της εταιρίας την ανάκληση της απόλυσης, που θεωρείται παράνομη λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας του απολυμμένου, όμως ο Συνεταρισιμός φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους. Μετά από αυτό η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους μετόχους που συμμετέχουν στο Συνεταιρισμό και δεν είναι στη διοίκηση να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες. Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτώβρη 2010 η τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Γραμματέα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης Κώστα Βογιατζή. Παρά το γεγονός πως η απόφαση ήταν ότι η απόλυση είναι παράνομη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών δήλωσε πως δεν πρόκειται να ανακαλέσουν την απόλυση γιατί δήθεν δεν γνωρίζανε τη συνδικαλιστική  ιδιότητα του Κ. Βογιατζή.

Είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών έχει πάρει την πολιτική απόφαση να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους προχωρώντας στην παράνομη απόλυση πρωτοπόρου κομμουνιστή συνδικαλιστή. Αυτή της η κίνηση σηματοδοτεί την ένταση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στο συνεταιρισμό. Η απόλυση των 4 εργαζόμενων, η καταγγελία της οποίας από το Δ.Σ. του σωματείου μας ήταν η αιτία για την απόλυση του Κώστα Βογιατζή, ήταν η αρχή.

Και από το τελευταίο γεγονός, τη μη ανάκληση δηλαδή της παράνομης απόλυσης, φαίνεται πως ο Συνεταιρισμός Θερμοϋδραυλικών διοικείται από μια μικρή μερίδα μετόχων που με τις πράξεις τους ζημιώνουν και τους υπόλοιπος συνεταιριστές αλλά και τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού και τους συνεταιριστές που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο των πράξεων της διοίκησης να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Κώστα Βογιατζή και των 4 προειδοποιημένων απολύσεων.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr