sgouridis

Παρέμβαση Σγουρίδη για σχέσεις πολιτικών-Προξενίου. Δήλωση Πεντζουρίδη

20 Οκτωβρίου 201020:53

sgouridisΑν και δεν τοποθετήθηκε δημόσια μετά την επιλογή των υποψηφίων Περιφερειαρχών, ο τέως Βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης επανέρχεται στην πολιτική επικαιρότητα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα onalert. 

 

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής εκφράζεται σε  με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο και κάνει λόγο για «πολιτικούς εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο»,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο λόγοςπου δεν επελέγη ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης, είναι επειδή δεν διαθέτει σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο αναφέροντας κάποιους που “μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους”.

Ειδικότερα για τις σχέσεις του με το μουσουλμανικό στοιχείο αναφέρει στη γραπτή του δήλωση: “Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου με το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καλές έως πολύ καλές. Είναι κακές με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους εξαρτώμενους από αυτό πολιτικούς και πολιτευτές. Διότι δεν δέχομαι στην ακριτική και ευαίσθητη 1η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη συνδιοίκηση με το Τουρκικό Προξενείο. Δεν δέχομαι για μια χούφτα μουσουλμανικούς ψήφους να οδηγείται η περιοχή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν δέχομαι να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε κάθε εκδήλωση παρουσία του Προξένου και σε κάθε επίσκεψη των επικεφαλής των «γκρίζων λύκων», και βέβαια δεν δέχομαι με τίποτα Ελληνες πολιτικούς να φωτογραφίζονται δίπλα από αυτήν.”

Εν συνεχεία κάνει μια αναφορά στις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή για να αρθεί η απομόνωση της μειονότητας, γεγονός που θεωρεί ότι αποτέλεσε αιτία της πολεμικής που δέχθηκε από το Προξενείο καθώς η πολιτική ενσωμάτωσης ερχόταν σε αντίθεση με τα πολιτική της Τουρκίας για ύπαρξη «καταπιεσμένης μειονότητας».

Δήλωση Πεντζουρίδη

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη προκάλεσε γραπτή δήλωση που διανεμήθηκα στα Μ.Μ.Ε. από τον δημοσιογράφο και υποψήφιο για το χρίσμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πεντζουρίδη. Στη δήλωσή του υπερθεματίζει και αναφέρει:

«Ευτυχώς που σε αυτόν τον τόπο, στην Ξάνθη, στη Θράκη, είμαστε περισσότεροι του ενός, αυτοί που καταλαβαίνουμε το τί συμβαίνει γύρω μας, τι μας ετοιμάζουν αυτοί που μας εξουσιάζουν και βεβαίως τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον. Χαιρετίζω δημόσια τη δήλωση του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής και τ. Βουλευτή Ξάνθης Παναγιώτη Σγουρίδη, η οποία προσθέτει σε όσα πριν από δύο εβδομάδες έθεσα και εγώ με τη σειρά μου, καταγγέλλοντας όλους αυτούς που παίζουν στην κυριολεξία τα εθνικά μας συμφέροντα στα… «ζάρια».

Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, και ενώ με χωρίζουν πολλά από τον Π. Σγουρίδη, δεν μπορώ να μην συνυπογράψω την επιστολή του, τη δήλωση αγωνίας του, αυτό που φυσικά ήταν και η αιτία της μη επιλογής του στη θέση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Η Θράκη, βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων κύκλων, που επιχειρούν την συνδιοίκηση, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να πετύχουν εμμέσως πλήν σαφώς την επίτευξη των στόχων τους, που είναι η κυριαρχία μέσω της περιοχής μας, της ευρύτερης νοτιοανατολικής χερσονήσου.

Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτή την άμεση απειλή. Κανείς μας, δεν πρέπει να επιτρέψει την αλλοίωση της λαϊκής μας ετυμηγορίας. Η συμμετοχή μας ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΟΧΗ μας, από τις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη, η καταψήφιση πρακτικών και συσχετισμών, η ανατροπή αντιλήψεων ανθελληνικών συναλλαγών, είναι επιβεβλημένη.

Συντάσσομαι με την άποψη και τους εθνικούς αγώνες του Παναγιώτη Σγουρίδη και κάθε άλλου συμπολίτη μου, που πιστεύει στην πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία, στην πραγματική ειρηνική συνύπαρξη, στην αντιπροσωπευτικότητα όλων των πληθυσμών και των πολιτισμών.

Τελικά, φαίνεται ότι είμαστε περισσότεροι του ενός, αυτοί που έχουμε και «τω γνώθι σ’ εαυτών»!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr