egnatia_orestiada

Κόντρα Παυλίδη – ΠΑΣΟΚ για τον κάθετο της Εγνατίας στην Ορεστιάδα

19 Οκτωβρίου 201011:25

egnatia_orestiadaΚόντρα του υποψήφιου Περιφεριεάρχη Γιώργου Παυλίδη με το  ΠΑΣΟΚ προέκυψε για τα εγκαίνια του κάθετου άξονα της Εγνατίας στην περιοχή έξω από την Ορεστιάδα. Η τελετή παράδοσης του τμήματος «Παράκαμψη Θουρίου-Χειμωνίου» έγινε τη Δευτέρα από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Γιάννη Μαγκριώτη

 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Νομάρχη Ξάνθης που δεν παρέστη στην εκδήλωση, παρότι ήταν στην περιοχή συνοδευόμενος από το Δημήτρη Πέτροβιτς, και εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο χαρακτηρίζει προεκλογική φιέστα την παράδοση του τμήματος, το οποίο αναφέρει ότι ήταν έτοιμο ήδη εδώ και ένα χρόνο αλλά με διάφορες προφάσεις καθυστερούσε η παράδοσή του και γίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Σε δήλωσή του αναφέρει: «Υιοθετώ πλήρως την άποψη της κοινωνίας ότι ένα σχεδόν έτοιμο τμήμα δρόμου, που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, επί ένα χρόνο δεν παραδιδόταν για ασήμαντους λόγους. Τώρα, με την ευκαιρία των εκλογών, με παλαιοκομματικές μεθόδους, το σύστημα ενεργοποιήθηκε. Χαιρόμαστε που έστω υπ αυτές τις συνθήκες παρέδωσαν τον δρόμο. Συμπαρατασσόμαστε όμως με την εύλογη ευρεία διαμαρτυρία των πολιτών για την καθυστέρηση, αλλά και τις ξεπερασμένες πρακτικές».

Το έργο

Σε ότι αγορά στο έργο, από τα 124 χλμ του  Κάθετου Άξονα  80 της Εγνατίας Οδού «Αρδάνιο – Ορμένιο – Σύνορα» και με την παράδοση του τμήματος «Παράκαμψη Θουρίου-Χειμωνίου», ολοκληρώθηκε το τελευταίο οδικό τμήμα από το Διδυμότειχο έως τα σύνορα,  συνολικού μήκους 72 χλμ. που έχει κατασκευάσει και αποδώσει σε κυκλοφορία σταδιακά η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr