an_dimitriou_vroxi

Προβλήματα από τη νεροποντή στην Ξάνθη. Διαμαρτυρίες κατοίκων

19 Οκτωβρίου 201007:37

an_dimitriou_vroxiΣοβαρά προβλήματα δημιούργησε κυρίως στην πόλη της Ξάνθης η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή  από τα ξημερώματα της Τρίτης και σταμάτησε περίπου στις 10 το πρωί.

Ο όγκος του νερού ήταν αρκετά μεγάλος και συνεχής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια στην ΄Ξάνθη. Η βροχή προκάλεσε επίσης βλάβη σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ, γεγονός που προκάλεσε διακοπή ρεύματος για σχεδόν μία ώρα σε μικρό τμήμα της πόλης, η οποία και αποκαστάθηκε γύρω στις 10.00

 Προβλήματα στην Αν. Δημητρίου

Προβλήματα υπήρξαν όμως και από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ειδικότερα στην οδό Αν. Δημητρίου το νερό κατέλαβε τα πεζοδρόμιο και αρκετά καταστήματα και είσοδοι πολυκατοικιών κινδύνεψαν. Σε κάποιες, ελάχιστες, περιπτώσεις το νερό έφτασε και μέσα σε μαγαζιά. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών μπαζώθηκε ο αγωγός ομβρίων υδάτων που υπήρχε και εν συνεχεία κλείστηκε χωρίς να υπάρχουν πλέον φρεάτια. Αποτέλεσμα είναι κατά μήκος του δρόμου, αλλά ιδιαίτερα στις διασταυρώσεις, να είναι αδύνατη η κίνηση πεζών, ακόμη και οχημάτων.

Πάντως σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού ο κίνδυνος για νέα καταιγίδα πρέπει να έχει απομακρυνθεί. Η βελτίωση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων. Πάντως από την ερχόμενη εβδομάδα σταματούν οι βροχές αλλά θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

an_dimitriou_vroxi_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr