okp

Εκδήλωση του Ομίλου Κοινωνικού Προβληματισμού για την επέτειο του ΟΧΙ

17 Οκτωβρίου 201020:03

okpΟ Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού Ξάνθης και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης, «Ο Γέρος τού Μοριά», τιμούν την εθνική επέτειο τού Έπους τού 1940 διοργανώνοντας μεγάλη εορταστική εκδήλωση με θέμα «Τιμή στα ΟΧΙ των Ελλήνων», την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, ώρα 20:00, στην αίθουσα τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης (Κεντρική Πλατεία Ξάνθης).

Ομιλητές: δρ. Ιωάννης Ξυδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής τού Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «28/10/1940: Οι εναλλακτικές υποθέσεις», και κ. Αθανάσιος Τσακνάκης, Καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Συγγραφέας, με θέμα «ΟΧΙ: Μία πάντοτε επίκαιρη απάντηση»
Συντονιστής
: κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α.

Στον χώρο τής εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί έκθεση με πρωτοσέλιδα εφημερίδων τής εποχής τού Έπους τού 1940.

Αποκλειστικός χορηγός: Κέντρο Ξένων Γλωσσών «So Easy» Ξάνθης.

 Ποιος είναι ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού

 Ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, στην Ξάνθη, από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην ίδια πόλη. Εκούσια κρατημένος μακριά από κάθε είδους αδιαφανή οικονομικά συμφέροντα και κομματικές τοποθετήσεις, σταθερά αντίθετος σε παντός είδους προκαταλήψεις, μισαλλοδοξίες και δογματισμούς, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού στηρίζει, προβάλλει και ενισχύει έμπρακτα και αποτελεσματικά το δημιουργικό και ωφέλιμο έργο καθενός ελεύθερα σκεπτόμενου και ενεργού πολίτη τής Ξάνθης, αλλά και τής ευρύτερης περιοχής τού νομού, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, καλλιτεχνικού, οικολογικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, στοχεύοντας στην πνευματική αναβάθμιση και στην κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη των κατοίκων τού νομού Ξάνθης.

 

Με μοναδικό έμβλημά τους τον Άνθρωπο και κρατώντας μόνιμα ανοιχτούς τους πολύτιμους διαύλους τής Παιδείας και τού Πολιτισμού, τα μέλη και οι φίλοι τού Ομίλου – όλοι εξαρχής ισότιμοι και όλοι εξίσου σεβαστοί – διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες τού διαλόγου και τής συνεργασίας, μέσα σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης και αμοιβαίας κατανόησης, επιδιώκοντας την επίτευξη ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου γιά κάθε έναν συνάνθρωπό τους, αναζητώντας τρόπους γιά την βελτίωση τής καθημερινότητας όλων των κατοίκων τής Ξάνθης, γιά την ανάδειξη τού πολιτισμικού και οικολογικού πλούτου τού νομού Ξάνθης, καθώς και γιά την ουσιαστική και δημιουργική αξιοποίηση τού πολυπληθούς εργατικού, αγροτικού, τεχνικού, σπουδαστικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επαγγελματικού δυναμικού τής περιοχής τους.

Η μέχρι σήμερα πολυσχιδής δραστηριότητα τού Ομίλου περιλαμβάνει ένα πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:

  • Αφιέρωμα στην Ελιά και το Ελαιόλαδο – 24/03/2008
  • «Τα 5 Ντοκουμέντα τής Κουβανικής Επανάστασης» – 17/11/2008
  • Η Επανάσταση τού 1821 και η Σύγχρονη Απήχησή της – 24/03/2009
  • Οικονομική Κρίση: Αιτίες, Επιπτώσεις, Επιλύσεις – 08/07/2009
  • Ελληνική Μετανάστευση και Ομογένεια στις Η.Π.Α. – 18/12/2009

Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την δράση τού Ομίλου, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του, στην διεύθυνση www.okp.org.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr