hatzigene_dulger_mazi

Αποχώρησαν από το ψηφοδέλτιο Καραλίδη οι Δουλγκέρ και Χατζηγκενέ

17 Οκτωβρίου 201019:09

hatzigene_dulger_maziΔύο -τουλάχιστον- υποψήφιοι σύμβουλοι από τη μειονότητα  αποχώρησαν από το συνδυασμό Κοινωνική Συμμαχία του Άρη Γιαννακίδη στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από την τελική ανακοίνωση του συνδυασμού την Κυριακή.

Οι απερχόμενοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Δουλγκέρ Τζελαϊτίν και Χατζηγκενέ Ιρφάν που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, δεν συμπεριλαμβάνονται στους 14 που παρουσιάστηκαν από τον Φώτη Καραλίδη στο ξενοδοχείο Νατάσα, το μεσημέρι της Κυριακής. Ενδέχεται να υπήρξε και τρίτος υποψήφιος που είχε κλείσει αλλά τελικά υπαναχώρησε. Από τους  μειονοτικούς υποψήφιους που είχαν ανακοινωθεί επίσημα από το κεντρικό επιτελείο του συνδυασμού την περασμένη Κυριακή και είναι ακόμη αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της παράταξης (απόγευμα Κυριακής) , μόνο ο Ουζούν Ιρφάν βρίσκεται τελικά στο συνδυασμό που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο.

Οι υπόλοιποι  υποψήφιοι από τη μειονότητα είναι επιλογές, κυρίως, των τελευταίων ημερών ενώ ο Οσμάν Σουλεϊμάν, προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμμαχίας στην Ξάνθη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης για την παρουσίαση και για το λόγο αυτό το όνομά του μπήκε στο τέλος της σειράς και όχι αλφαβητικά όπως των υπολοίπων. Γι΄αυτό άλλωστε υπήρξε και μια μικρή προετοιμασία που καθυστέρησε την έναρξη της εκδήλωσης.

Οι λόγοι της αποχώρησης δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί. Η επικρατέστερη εκδοχή κάνει λόγο για αντίδρασή τους για το μεγάλο αριθμό μειονοτικών υποψηφίων που αποδυναμώνει τις πιθανότητες εκλογής τους. Το ζήτημα αυτό πάντοτε απασχολεί τα ψηφοδέλτια και συνήθως οι δύο πλευρές έβρισκαν συμβιβαστική λύση . Στην περίπτωση των δύο νομαρχιακών συμβούλων αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε και αποχώρησαν από το συνδυασμό του Φώτη Καραλίδη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr