Καλαμποκόσουπα

15 Οκτωβρίου 201017:58

corn_soupΚαλαμποκόσουπα

Υλικά:

  • ¼ χοιρινό (η αυθεντική συνταγή λέει παστό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλιτζάνια βραστές πατάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι (φρέσκο ή από κονσέρβα)
  • 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • αλάτι – πιπέρι
  • μαϊντανό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους περίπου 2 εκατοστών. Το σοτάρουμε ελαφρά (μέτρια φωτιά) σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι καφετί.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το καλαμπόκι, το βραστό νερό, και το ζεστό γάλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με μαϊντανό.

Άλλα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι: βραστά καρότα, μανιτάρια, βρασμένα φασόλια (τα κόκκινα), ντομάτα. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το νερό με ζωμό.

Για να έχουμε ένα πιο «χυλωμένο» αποτέλεσμα, μπορούμε να σοτάρουμε 2 κουταλιές αλεύρι σε 2 κουταλιές βούτυρο, να το διαλύσουμε σε ένα φλιτζάνι γάλα και να το προσθέσουμε στη σούπα.

Όπως οι περισσότερες σούπες, η καλαμποκόσουπα είναι περισσότερο μια ιδέα, παρά μια συνταγή. Τα υλικά εξαρτώνται από το τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι.

Πηγή:http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr