kontos2

Στο Ειδικο Δικαστήριο παραπέμουν τον Α. Κοντό για Βατοπέδι

9 Οκτωβρίου 201022:24

kontos2Δίχως κοινό πόρισμα θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αυτό το συμπέρασμα έχει καταστεί σαφές την εβδομάδα που πέρασε στην αρμόδια επιτροπή.

Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων θα διαμορφωθούν ως εξής:

-Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο και τους Π. Δούκα, Ε. Μπασιάκο, Α. Κοντό, πιθανότατα τον Θ. Ρουσόπουλο ενώ για τον  Γ. Βουλγαράκη αναφέρουν πως έως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν παραπομπή.

-Το ΛΑΟΣ θεωρεί δεδομένη την ευθύνη των τριών πρώην υπουργών που έχουν υπογράψει τις επίμαχες αποφάσεις δηλαδή Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα, ερευνά ακόμα την εμπλοκή του κ. Ρουσόπουλου ενώ θα «απαλλάξει» τον κ. Βουλγαράκη.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει τους τρεις υπουργούς που έχουν υπογράψει και «απαλλάσσει» Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη

-Το ΚΚΕ εμμένει στην πάγια θέση του ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει τα χρυσόβουλα ως τίτλους ιδιοκτησίας ενώ θα επιρρίψει ευθύνες στους τρεις υπουργούς που υπέγραψαν.

Να σημειωθεί ότι η τελική σύσκεψη των μελών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και την ερχόμενη Παρασκευή 15.10.2010 θα παραδοθεί το πόρισμα στην ολομέλεια της Βουλής. Η ολομέλεια με ψηφοφορία – ξεχωριστά για κάθε έναν από τους προτεινόμενους για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο – θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα η ΝΔ με ανακοίνωσή της εμμένει στις θέσεις της, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ζημιά του δημοσίου ούτε και δικαστικές αποφάσεις που να αποφαίνονται πως η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στο δημόσιο.

Πρώτο Θέμα

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr