DIODIA_LEPTOKARYA_5

Επιτυχία των επιτροπών ενάντια στα Διόδια στην Πιερία.

9 Οκτωβρίου 201021:21

DIODIA_LEPTOKARYA_5Ο αγώνας των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο κίνημα εναντίον των διοδίων καθημερινά αποδεικνύεται ότι έχει αντίκρυσμα για τις τοπικές κοινωνίες.

Την παρέμβαση του Υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη προκάλεσε ο αγώνας των Επιτροπών ενάντια στα διόδια που κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες ενάντια στην –μεταμεσονύκτια- κατασκευή σταθμών διοδίων στους παράπλευρους δρόμους που βρίσκονται πλησίον των διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό διοδίων η ιδιωτική εταιρία που τα εκμεταλλεύεται επιχείρησε να κατασκευάσει διόδια και στους παράπλευρους δρόμους αποκλείοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων γειτονικών οικισμών.

Έτσι όπως έγινε γνωστό ο Υφυπουργός συναντήθηκε με στελέχη της εταιρίας «Αιγαίον Α.Ε.». Στην συνάντησή του, ο υπουργός ανέφερε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το θέμα και πρότεινε ο σταθμός να λειτουργεί αποκλειστικά για τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας φάνηκαν θετικοί προς την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι στόχος της κατασκευής των διοδίων ήταν να «καλυφθεί» η διαρροή από τα φορτηγά και όχι από τα Ι.Χ.  Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά προοικονομεί την απαλλαγή των ΙΧ από την υποχρέωση των διοδίων στους παράπλευρους δρόμους της Πιερίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των δραστήριων επιτροπών της Πιερίας στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποτρέψει τη λειτουργία ενός σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, που παραμένουν κενά. Πολύ πρόσφατα μέλη των επιτροπών όλης της χώρας συμπαραστάθηκαν στις εθελοντικές ομάδες της Πιερίας συμμετέχοντας στο άνοιγμα το διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Παρόμοιες εξελίξεις δίνουν αρκετό κουράγιο στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά ενάντια στα διόδια.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr