orhan

Χατζηιμπράμ και ΧατζηΧαλήλ πηγαίνουν για επικεφαλής στο μειονοτικό.

5 Οκτωβρίου 201016:49

orhanΦαίνεται ότι είναι κοινή επιθυμία πλέον και οι Μαλκότς και Μπαντάκ απομακρύνονται από την ηγεσία του μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο Ξάνθης και ίσως και από τον ίδιο το συνδυασμό.

Η αυτόνομη κάθοδος του μειονοτικού συνδυασμού, παρότι είναι υπαρκτός στο δημοτικό συμβούλιο, έχει ήδη υποστεί σοβαρή φθορά από τις μακροχρόνιες διαδικασίες εξεύρεσης επικεφαλής. Η περίπτωση του Χασάν Μάλκότς έχει απομακρυνθεί οριστικά και σε ισχύ βρίσκονται δύο προτάσεις που έχουν γίνει. Η πρώτη αφορά στον πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Ορχάν Χατζηιμπράμ και η δεύτερη στον Μεχμέτ ΧατζηΧαλήλ, τέως προέδρου της «Τουρκικής ένωσης Ξάνθης».

Τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα προσπάθεια να υπάρξει συγκέντρωση του συνδυασμού προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική απόφαση. Η κάθοδος, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν και πολλοί σύμβουλοι πιέζουν για την ακύρωση της καθόδου προκειμένου να βρεθούν σε κάποιο από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς – κυρίως αυτόν της πλειοψηφίας- πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Κύκλοι της μειονότητας δεν αποκλείουν η αποκάλυψη των υποψηφίων συμβούλων, ακόμη και του επικεφαλής, να γίνουν γνωστές λίγο πριν κατατεθούν στο Πρωτοδικείο, είτε λόγω δυσκολίας στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, είτε για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.

Η κάθοδος βέβαια του συνδυασμού έχει προσλάβει ιδιαίτερα βαρύτητα καθώς αρκετοί συνδέουν την παρουσία του  με τα σενάρια της δεύτερης Κυριακής. Η πληροφόρηση πάντως παραμένει περιορισμένη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr