antampoufis_2

Πρόταση Aνταμπούφη για ντιμπέιτ στο Δήμο, τηλεοπτικό και ιντερνετικό.

4 Οκτωβρίου 201005:59

antampoufis_2Ανοιχτή πρόταση-πρόσκληση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων στο Δήμο Ξάνθης απευθύνει ο Νίκος Ανταμπούφης με ανακοίνωση που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Το XanthiPress.gr έχει ήδη απαντήσει ότι διαθέτει την τεχνική υποδομή για την παράλληλα μετάδοση ή ακόμη και την αυτόνομη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας των επικεφαλής των  συνδυασμών στο Δήμο Ξάνθης. Εφόσον οι παρατάξεις αποδεχθούν σχετικό αίτημα προτίθεται να διαθέσει την τεχνική του υποδομή για την υποστήριξη του εγχειρήματος και να παράσχει διαδραστικές υπηρεσίες ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης στον περιεχόμενο του πολιτικού διαλόγου.

 Η ανακοίνωση του Νίκου Ανταμπούφη αναφέρει:

«Διανύουμε τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι σημαντικό, μακριά από επικοινωνιακά τρυκ, να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος σχετικά με τις απόψεις και προτάσεις όσων διεκδικούν την εκλογή τους. Μεγάλο μέρος αυτού του δημόσιου διαλόγου πραγματοποιείται με τη βοήθεια των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Το πλαίσιο προβολής από τα ΜΜΕ των υποψηφίων είναι αρκετά περιορισμένο αλλά προσφέρει την ευκαιρία διαλόγου στους επικεφαλής των εκλογικών σχημάτων με την προϋπόθεση της συμμετοχής των περισσότερων από αυτούς.

Η τωρινή δημοτική αρχή και ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Στυλιανίδης έχουν αποδείξει με τη στάση τους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις οτι αποφεύγουν τον κατά πρόσωπο δημόσιο διάλογο. Αντίθετα, προτιμούν τους προεκλογικούς μονολόγους σε ασφαλές περιβάλλον και στερούν από τους συνδημότες μας μια δυνατότητα ουσιαστικής πληροφόρησης.

Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ επιδιώκουμε την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για κάθε ενεργό πολίτη αλλά και εμβάθυνση του δημόσιου διαλόγου. Επίσης, πιστεύουμε οτι δεν πρέπει να υπάρχουν δεύτερες ή κρυφές σκέψεις και προτάσεις από κανένα εκλογικό σχήμα και οτι οφείλουμε να δηλώνουμε δημόσια και σε αντιπαράθεση διαλόγου τις προτάσεις μας, τις ιδέες και τις επιθυμίες μας για τον καινούριο Δήμο Ξάνθης. Στα πλαίσια αυτής της αντίληψής μας διατυπώνουμε τις παρακάτω προτάσεις για το υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου.

α) Προσκαλούμε τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών οι οποίοι διεκδικούν το νέο Δήμο, σε διάλογο πάνω σε συγκεκριμένες ενότητες θεμάτων σχετικά με το Δήμο Ξάνθης. Προτείνουμε οι συζητήσεις να μεταδίδονται από τα ηλεκτρονικά μέσα όπως  προβλέπεται από τους κανονισμούς που ισχύουν.

β) Προτείνουμε στο σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών τοπικών μέσων τη διοργάνωση και μετάδοση από όλους (τηλεοπτικά ή (και) ραδιοφωνικά) κοινής συνέντευξης δημόσιου διαλόγου όλων των υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Ξάνθης.

Η πρόσκλησή μας απευθύνεται προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Ξάνθης με έμφαση προς τον τωρινό Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη διότι ο ίδιος και η παράταξή του απέφυγαν στην προηγούμενη αναμέτρηση κάθε πρόταση κοινού δημόσιου διαλόγου μέσω των ΜΜΕ. Η πρότασή μας απευθύνεται σε όλα τα τοπικά μέσα διότι πιστεύουμε οτι διαθέτουν την οργανωτική αρτιότητα που απαιτείται και διότι τέτοιες πρωτοβουλίες διευρύνουν και ενισχύουν το ρόλο τους στον δημόσιο πολιτικό διάλογο του τόπου μας. «

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr