Τελευταία συνεδρίαση για την Πολιτική Προστασία της Ξάνθης

1 Οκτωβρίου 201009:48

SNOΗ τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Ξάνθης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νομαρχία Ξάνθης.

Στο εξής, με την εφαρμογή του Καλλικράτη η αρμοδιότητα για την πολιτική προστασία περνά στους Δήμου που δημιουργούνται από την 1η Ιανουαρίου ενώ η σχετικήκ διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας καταργεί και η ευθύνη του συντονισμού περνά σε αρμόδιο τμήμα που δημιουργείται στην  Περιφέρεια.

Από την πλευρά τους τόσο ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης όσο και αρμόδιος Αντινομάρχης Περικλής Καρβουνίδης, ευχαρίστησαν τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση, επεσήμαναν την επιτυχημένη μέχρι σήμερα παρουσία και τη συλλογική λειτουργία που συντέλεσε στη διατήρηση της πολιτικής προστασίας σε υψηλό επίπεδο.

Επί της ουσίας αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του χειμώνα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που έλαβαν οι συμμετέχοντες φορείς και οργανώσεις.

Προσοχή ζήτησε ο Νομάρχης Ξάνθης

Ο Νομάρχης Ξάνθης ανέφερε σε σχέση με την προετοιμασία για το χειμώνα, ότι το ανάγλυφο της περιοχής παρουσιάζει αρκετούς κινδύνους ενώ ανέφερε ότι πρόσφατα στην περιοχή των Σατρών και του Σελέρου η νεροποντή προκάλεσε σοβαρούς κινδύνους. Ζήτησε από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες Νομαρχίας και Δήμων, τη ΔΕΣΕ και το Δασαρχείο να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, όπως ο καθαρισμός φρεατίων από τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Ιδιαίτερη προσοχή  ο Γ. Παυλίδης ζήτησε να υπάρξει στην είσοδο και το χείμαρρο των Κιμμερίωνόπου απαιτούνται μικροπαρεμβάσεις, στη δυτική πλευρά της Ξάνθης όπου υπάρχουν συσσωρεύσεις ύδατος, στους οικισμούς Κεντητής και Ηλιόπετρας και στο Δροσερό. Σε ότι αφορά στην ευρύτερη ορεινή περιοχής σημείωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση, ενώ κάποιες κατολισθήσεις που υπήρξαν αντιμετωπίζονται άμεσα.  Ανέφερε ως αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χιονοπτώσεις την εγρήγορση και το συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

SNO_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr