PASOK

Καταγγελία Πεντζουρίδη μετά την ανακοίνωση Καραλίδη από το ΠΑΣΟΚ.

1 Οκτωβρίου 201009:19

PASOKΤην αντίδρασή του για το γεγονός ότι η επιλογή των υποψηφίων Αντιπεφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ έγινε χωρίς κανείς να επικοινωνήσει μαζί του ενώ είχε θέσει την υποψηφιότητά του υπόψη του κόμματος, εκφράζει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης

. Ο δημοσιογράφος από την Ξάνθη με δήλωσή του που διανεμήθηκε στον Τύπο καταγγέλει ευθέως τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και σημειώνει ότι είχε καταθέσει το βιογραφικό του και ότι άλλο συζητήθηκε κατά την ανοιχτή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων , όμως κανείς από τότε μέχρι και την ανακοίνωση του ονόματος του Φώτη Καραλίδη από το ΠΑΣΟΚ. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Πριν από μερικούς μήνες, και στο πλαίσιο των αρχών και κανονισμών του ΠΑΣΟΚ, του οποίου είμαι ενεργό μέλος από το 1984, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του Κινήματος, καταθέτοντας το βιογραφικό σημείωμα αλλά και τις άλλες δηλώσεις ευθύνης, για τις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και πιο συγκεκριμένα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης.

Από τότε και μέχρι σήμερα, κανείς επίσημος παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, είτε τοπικά – είτε Περιφερειακά ή Κεντρικά, δεν έκανε τον στοιχειώδη «κόπο» να επικοινωνήσει μαζί μου και να θέσει ίσως το εύλογο ερώτημα του στόχου και του σκοπού της υποψηφιότητάς μου, γεγονός που επαλήθευσε τα γνωστά σε όλους και περισσότερο σε μένα «παιχνίδια» που θέλουν κάποιοι να παίζουν στην περιοχή μας, με τις κάθε λογής εκλογές.

Ο στόχος αγαπητοί συμπολίτες, της δικής μου υποψηφιότητας ήταν και παραμένει να υπηρετήσω τον τόπο που γεννήθηκα, αγάπησα, γέννησα τα παιδιά μου και θέλω να κλείσω τα μάτια μου εδώ. Αυτόν τον τόπο, που δεν διανοούμαι να διαπραγματευτώ για οποιοδήποτε ψηφοθηρικό λόγο, δεν διανοούμαι να υποστείλω τη σημαία της συνείδησής μου, όπως δυστυχώς κάνουν καθημερινά όλοι αυτοί που αποφασίζουν ή φαίνεται ότι αποφασίζουν για υποψηφιότητες και μη!

Καταγγέλλω ευθέως και χωρίς περιστροφές όλες τις πρακτικές εκείνες, που καταστρατηγούν το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να συμμετέχει στα κοινά, μέσα από τα εργαλεία της δημοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα.

Καταγγέλλω ευθέως και χωρίς περιστροφές, αυτούς που εν απουσία του Κινήματος και της υγιούς βάσης του, «κλείνουν» ψηφοδέλτια και λίστες, κάνοντας συμφωνίες που αντίκεινται στα συμφέροντα του τόπου και εξυπηρετούν μόνο τη δική τους εκλογή, τη δική τους πολιτική ευημερία, ικανοποιούν το δικό τους «εγώ», χωρίς πρόγραμμα και στόχους, χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης και προοπτικής, υποττασσόμενοι στα αλλότρια συμφέροντα, που κάθε φορά, σε κάθε εκλογική μάχη επιβάλλουν τους εχθρούς του έθνους και του κράτους στα ψηφοδέλτια.

Αρνούμαι να στηρίξω συνδυασμούς που είναι «προϊόντα» ανθελληνικής συνεργασίας.

Αρνούμαι να δεχθώ ως ΠΑΣΟΚ, όλους αυτούς που έχουν καταλύσει το κόμμα, το έχουν μετατρέψει σε μία … «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», αποκολλώντας το, από τις αρχές που ενέπνευσε ο Ιδρυτής του, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για Εθνική Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Σοσιαλιστική Δημοκρατική Λειτουργία.

Αρνούμαι να δεχθώ ως εκφραστές του ΠΑΣΟΚ όλους αυτούς που μένουν στις θέσεις που τους «διόρισαν», λέγοντας το «yes men» σε κάθε έναν που θέλει να εξουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Εξουσία στο ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ο λαός του και κανείς άλλος. Ακόμη και ο Πρωθυπουργός της χώρας το κατάλαβε και έκανε τις απαραίτητες αλλαγές, για να μπορεί να ελπίζει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει το Κίνημα αλλά και η κυβέρνησή του.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τον όποιο συνδυασμό συνδιαλλαγής, που στο τέλος θα εκλέξει την συνδιαχείριση του τόπου μας, την συνδιοίκηση της Ξάνθης, της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Η οργή μου, το διευκρινίζω προς κάθε μελλοντική «σειρήνα», δεν έχει να κάνει με τον αποκλεισμό μου, που ήταν εξ’ αρχής γνωστό ότι θα συμβεί!

Εξοργίζομαι όμως, γιατί δεν ανέχομαι να βλέπω τον τόπο μου να ξεπουλιέται για τις ψήφους, για τα ποσοστά και για την ευημερία κάποιων, που ουδέποτε είχαν, έχουν και θα έχουν σχέση, με αυτό που λέγεται Εθνική Συνείδηση, Τοπική Συνείδηση, αλλά που πάντα για να επιβιώνουν, θα χρησιμοποιούν και θα δέχονται τα ΠΑΝΤΑ!

Ενημερώνω σε όλους σας, ότι θα παραμείνω αγωνιστής της πρώτης γραμμής, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή, για τον τόπο μας, την Ξάνθη, τη Θράκη, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε.

Δυστυχώς, εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες πολίτες, αναγκαζόμαστε να «πολεμάμε» για τη δική μας ισονομία και ισοπολιτεία, μέσα στο ίδιο μας το κράτος, στην ίδια μας την πόλη.

Και η νίκη απέναντι στην κατάντια που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, θα είναι βέβαιη!

 

 

Με εκτίμηση και απόλυτο σεβασμό
σε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα, αλλά και
σε κάθε πραγματικό σύντροφο και συντρόφισσα  μέσα στο Κίνημα…» καταλήγει η μακροσκελής δήλωσή του.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr