makris_oikologoi

Ο υποψήφιος της Οικολογικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη

29 Σεπτεμβρίου 201021:14

makris_oikologoiΟ Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάσης Μακρής επισκέφθηκε την Ξάνθη και παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Ο καβαλιώτης οικονομολόγος, υποψήφιος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από το Γιώργο Πασχαλίδη ανέλυσε τους βασικούς άξονες της καθόδου των του συνδυασμού που συνοψίζονται κυρίως σε μια βιώσιμη διέξοδο από την κοινωνική, περιβαλλοντική, οικονομική και πολιτισμική κρίση σε επίπεδο Περιφέρειας και χώρας

“Είμαστε ένας χώρος όχι μόνο αντίστασης και διαμαρτυρίας αλλά χώρος που προβάλει λύσεις και προτάσεις. Διεκδικούμε το μέλλον που μας υποθηκεύουν και το παρόν που μας κλέβουν. Όχι με διαμαρτυρία αλλά με προτάσεις και λύσεις.” ανέφερε ο Θανάσης Μακρής και εκτίμησε ότι “η κρίση είναι κοινωνική, οικολογική, οικονομική και πολιτισμική και πρόσθεσε πως όταν η κρίση φτάσει στο περιβάλλον εκεί δεν θα μπορούν να μας σώσουν δάνεια”

Σε σχέση με το χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών σημείωσε: “Οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και δεν θα τις σπαταλήσουμε στο δίλημμα του μνημονίου και του Καλλικράτη” ενώ εξέφρασε αρκετές αντιρρήσεις σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στην Τ.Α.: «Η εμμονή στο δημαρχοκεντρικό σύστημα και στη μεγάλη εξουσία του Περιφερειάρχη μας βρίσκει αντίθετους» όπως επίσης δήλωσε αντίθετος στην συνένωση αυτοδιοικητικών μονάδων καθώς η τάση πλέον στην Ευρώπη είναι αντίστροφη.

Η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-Δημ. Αριστερά «κόλλησε» σε διαφωνία τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι  υπήρξε προσπάθεια για σύγκλιση μεταξύ Οικολόγων-ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατικής Αριστεράς και ήταν σε αρκετά καλό δρόμο και είχε ήδη καταλήξει σε συμφωνία για το πρόσωπο του επικεφαλής, που ήταν ο Ανέστης Στρατιάδης από την Κομοτηνή. Αν και άφησε αιχμές για διαρροές που υπήρξαν στην πορεία των συζητήσεων, έκανε γνωστό ότι η προσπάθεια πήγαινε καλά αλλά διεκόπη όταν υπήρξε διαφωνία των δύο κομμάτων της Αριστεράς για τη επιλογή ενός Αντιπεριφερειάρχη. .

Σε ότι αφορά στην υποστήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στο υπάρχον ψηφοδέλτιο τόνισε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το νεοσύστατο αλλά «Δεν θα υπάρξει λογική συνδιαλλαγής σε επίπεδο προσώπων και αντιπαροχών. Αυτό που επιδιώξαμε από την αρχή του χρόνου ήταν η δημιουργία ενός οικολογικού ψηφοδελτίου» σημειώνοντας ότι οι αγώνες που δίνουν συχνά στο επίπεδο της οικολογίας , αναγκαστικά συναντώνται με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr