DIMARXEIO

Πιέσεις για τον επικεφαλής στο μειονοτικό συνδυασμό

29 Σεπτεμβρίου 201018:14

DIMARXEIOΗ εξεύρεση του επικεφαλής είναι αυτή που απομένει για να επισημοποιηθεί η κάθοδος του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο της Ξάνθης.

Η δυστοκία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αποτελεί για τους υπεύθυνους του συνδυασμού, το λόγο της καθυστέρησης που υπάρχει. Ταυτόχρονα όμως βρίσκεται σε εξέλιξη και ένας προβληματισμός για το ρόλο κάθε στελέχους της μειονότητας σε αυτή την κάθοδο.

Στο στόχαστρο βρίσκεται αρχικά ο βουλευτής Μάντατζη Τσετίν για τον οποίο ορισμένοι πιστεύουν ότι ισορροπεί ανάμεσα στην κομματική του ιδιότητα και τις κινήσεις των άλλων στελεχών, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει σθεναρά την αυτόνομη κάθοδο δεσμευόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό και δεν έχει γίνει δεκτή η πρότασή του για την εξεύρεση επικεφαλής του συνδυασμού.

Για όσους επιμένουν για την αυτόνομη κάθοδο, παρά τις αντιρρήσεις κάποιων στελεχών, ζητούμενο είναι να αποκοπούν οι γέφυρες κάποιων με τους μεγάλους συνδυασμούς που δελεάζουν με την προοπτική εξουσίας και θέσεων ευθύνης. Άλλωστε η περιορισμένη επιτυχία του προηγούμενη εγχειρήματος και η βεβαιότητα ότι ελάχιστοι θα εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Πάντως η κάθοδος αποτελεί ειλημμένη απόφαση και αυτό που προσπαθούν τα στελέχη που πρωτοστατούν είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό το ψηφοδέλτιο.

Για τη θέση του επικεφαλής έχουν γίνει προτάσεις σε διάφορα στελέχη, τα περισσότερα από τα οποία δεν προτίθεται να αναλάβουν. Δεν έχει κλείσει πάντως η περίπτωση του Χασάν Μαλκότς, ο οποίος έχει εκφράσει συγκεκριμένους προβληματισμούς για το χαρακτήρα του συνδυασμού αλλά δεν έχει εγκαταλείψει οριστικά την υπόθεση. Παράλληλα υπάρχουν προσπάθειες και προς άλλες κατευθύνσεις που παραμένει άγνωστο αν θα τελεσφορήσουν.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr