Φωτογραφικο Λεύκωμα για τη δημοτική αγορά

29 Σεπτεμβρίου 201006:15

lefkoma_kreopolonTo φωτογραφικό λεύκωμα που εξέδωσε πρόσφατα για τη Δημοτική Αγορά παρουσιάζει στις 8 Οκτωβρίου το Σωμωατείο Κρεοπωλών Νομού Ξάνθης. Πρόκειται για μια έκδοση που έχει τίτλο «Kρεοπωλεία Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, 1922-1972».

Μέσα σε αυτό αποτυπώνεται μέσα από εικόνες η ιστορία των ανθρώπων της δημοτικής αγοράς που σημάδεψαν επί μισό αιώνα την επαγγελματική αλλά και την κοινωνική δράση στην πόλη. Γενιές ολόκληρες κρεοπωλών μεγάλωσαν και ανέπτυξαν τα καταστήματά τους στην πορεία αυτών των ετών και το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει και μαρτυρά την ατμόσφαιρα των περασμένων δεκαετιών στη δημοτική αγορά, σε εποχές αρκετά διαφορετικές αλλά αναμφίβολα  πιο ανθρώπινες από τη σημερινή.

Τη φιλολογική επιμέλεια του λευκώματος είχε ο συγγραφέας-φιλόλογος Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος και θα παρουσιάσει την εκδήλωση, ενώ τα σχόλιά του θα καταθέσει ο συγγραφέας Θωμάς Εξάρχου. Το λεύκωμα χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σπανίδη.

Η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη “Π”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα επιδοθούν τιμητικές διακρίσεις σε πρωτεργάτες Κρεοπώλες της Δημοτικής Αγοράς.

Πεισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση https://www.xanthipress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4054:lk—-1922-1972r&catid=74:books&Itemid=418

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr