skoda_paok

Με ψυχή και μυαλό κέρδισε δίκαια τον ΠΑΟΚ

26 Σεπτεμβρίου 201017:17

skoda_paokΨυχωμένη και οργανωμένη η Skoda Ξάνθη κατάφερε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο λίγες μέρες πριν, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 1-0 και μάλιστα πιο εύκολα απ΄ότι θα περίμενε κανείς.

Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου υπερκάλυψε τις απουσίες αλλά και τις αδυναμίες που είχε, παίζοντας αποφασιστικά και μυαλωμένα και, ουσιαστικά, πέρα από το πρώτο τέταρτο του αγώνα, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Με τη πρώτη της νίκη  μπροστά σε ένα γήπεδο γεμάτο από φίλους και των δύο ομάδων, η Ξάνθη έπιασε στους 5 βαθμούς τον ΠΑΟΚ και πήρε πολύτιμη ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, που παραμένει δύσκολη. Ταυτόχρονα έδωσε μεγάλη χαρά στους φίλους της, τόσο για τη νίκη, όσο και για την εμφάνιση. Τελικά η νίκη με 1-0 σε βάρος του φιλόδοξου αλλά χωρίς δυνάμεις ΠΑΟΚ, ήρθε απόλυτα δίκαια και πανηγυρίστηκε έντονα μετά από ένα όμορφο ματς.

Α’ ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν ιδιαίτερα δυνατά στο ματς με την Ξάνθη να φαίνεται αρκετά αποφασιστική παρά τις ελλείψεις. Το παιχνίδι ήτα αρκετά γρήγορο και μετά τις διαδοχικές ευκαιρίες των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να παίρνει την πρωτοβουλία και με αρκετές πλαγιοκοπήσεις και σέντρες επιχείρησε να απειλήσει την εστία του Γκσπούρνιγκ χωρίς αποτέλεσμα, παρότι πίεσε.

Η ομαδα του Γιώργου Παράσχου στημένη με διάταξη 4-5-1 και συνεχείς εναλλαγές στην επίθεση μεταξύ των Πόι-Κατόγκο-Μαρσελίνιο επιχειρούσε να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις παίζοντας ουσιαστικά μια παραλλαγή του 4-3-3. Με καλή κυκλοφορία και σε καλή μέρα τους δύο κεντρικούς χαφ Μπόατεγκ (δημιουργικά) και  Στρμπα (ανασταλτικά) η Ξάνθη κατάφερνε να βγαίνει μπροστά και σε μια υποδειγματική αντεπίθεση η μπάλα έφτασε από δεξιά μέσα στην περιοχή στον Μαρσελίνιο, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Κοντρέρας που έπεσε με προβολή κάνοντας το πέναλτυ. Με την εντυπωσιακή εκτέλεση του Πόι η Ξάνθης πήρε προβάδισμα στο ’24 και έκτοτε βρήκε περισσότερους χώρους και έγινε ακόμη πιο απειλητική χάνοντας νέες ευκαιρίες.

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς να απειληθεί περισσότερο η ομάδα παρά την πίεση που δέχθηκε από τα άκρα του ΠΑΟΚ.

Β’ ημίχρονο

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Ξάνθη, κλείνοντας τους διαδρόμους και ψάχνοντας χώρους για αντεπίθεση. Σταδιακά όμως ο ΠΑΟΚ  άσκησε μεγαλύτερη πίεση αλλά δεν είχε ουσία στις επισκέψεις του στα καρέ του Γκσπούρνιγκ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κατέχει ανούσια υπεροχή, χωρίς καμία τελική προσπάθεια και στο 72΄ έμεινε με παίκτη λιγότερη εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Κοντρέρας, δικαιολογημένα. Μετά την αποβολή η Ξάνθη κυκλοφόρησε με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα, κέρδισε μέτρα και έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Κρέσιτς, δύο φορές με το Σουάνη.

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο ΠΑΟΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια και πίεσε την Ξάνθη ανορθόδοξα αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.

Στοιχεία του ματς

Έκπληξη του αγώνα η επιλογή του Παράσχου να βάλει ως βασικό στην πρώτη του συμμετοχή στη Super League στον Δημήτρη Κομεσίδη, ο οποίος τα πήγε αρκετά καλά, κυρίως απέναντι στο Σαλπιγγίδη και εν συνεχεία απέναντι στο Βιτόλο, έχοντας ομολογουμένως δύσκολο έργο.

Την καλύτερή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τζορτζ Μπόατεγκ, η παρουσία του οποίου ήταν καταλυτική και η ομάδα για πρώτη φορά φέτος, έδειξε ικανή να κυκλοφορήσει την μπάλα με άνεση στο κέντρο. Θετικοί ήταν και οι τρεις επιθετικοί της ομάδας, ιδιαίτερα ι Πόι και Κατόνγο με πολλά χιλιόμετρα. Πολύ επιτυχημένα διαχειρίστηκε το παιχνίδι ο Γιώργος Παράσχος καθώς επίσης και τα προβλήματα των Γκλέισον και Βασιλακάκη που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα, ενώ έκλεισε τα ατού του ΠΑΟΚ.

 

Φώτο: Εξέδρα

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr