podilato_logo

Δωρεάν ποδήλατα στην Αλεξανδρούπολη με ξανθιώτικο χρώμα

26 Σεπτεμβρίου 201015:36

podilato_logoΟ Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, διοργανώνει σειρά κληρώσεων για τη διανομή 210 δωρεάν ποδηλάτων στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΟΤΕ  της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, καθώς και των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης  που ανέλαβαν το κόστος της προμήθειας των ποδηλάτων. Η πρώτη φάση των κληρώσεων θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα   27  έως και τη Τετάρτη 29 Σεπτεμβριου, σε συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα γυμνάσια και λύκεια της Αλεξανδρούπολης. Στο διάστημα αυτό, κάθε σχολείο θα κληρώνει ένα συγκεκριμένο αριθμό ποδηλάτων.

Μέσω των σχολικών κληρώσεων, θα διανεμηθούν συνολικά 210 ποδήλατα, τα οποία θα παραδοθούν στους νικητές των κληρώσεων την Κυριακή 3 Οκτώβρη και ώρα 11.00, κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην Πλατεία του Φάρου. Μετά την έναρξη της εκδήλωσης, θα μιλήσει Δεληγεωργης Κωνσταντίνος  [έλαβε μέρος  στους ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004 για την προώθηση του καλύτερου ποδηλάτη ως διοργανώτρια χώρα.] όπου και θα γίνει  απονομή  τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης  Κο Γιώργο Αλεξανδρή.Επισης ομιλητης θα είναι και ο γνωστός ποδηλάτης της Ξάνθης Αντώνης Μαστράφης .

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής, δήλωσε σχετικά: «Με τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, ώστε να φέρουμε ξανά το ποδήλατο στην Αλεξανδρούπολη και στη ζωή μας. Πέρα όμως από την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών, στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε έμπρακτα τη χρήση του ποδηλάτου από τους πολίτες και ειδικά από τη νέα γενιά. Γι’ αυτό και ζητήσαμε τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, προκειμένου να μοιράσουμε δωρεάν έναν αριθμό ποδηλάτων στους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς μας, που δέχθηκαν πρόθυμα να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.  Με τη συμβολή όλων μας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και βεβαίως των πολιτών και ειδικά της μελλοντικής γενιάς, το ποδήλατο μπορεί να γίνει και πάλι κομμάτι της ζωής μας. Μπορεί να κάνει καλύτερες τις μετακινήσεις και την καθημερινότητά μας στην πόλη.»

 

Πηγή: Τhrakinet

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr