simbel

Αντιδράσεις για Σιμπέλ στην Κομοτηνή. Έρχεται αυτόνομος συνδυασμός στην Ξάνθη.

23 Σεπτεμβρίου 201022:34

simbelΑντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση της καθόδου του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο Κομοτηνής.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου που αρκετοί θεωρούν  κατασκεύασμα του Προξενείου με τις ευλογίες του ψευδομουφτή Ξάνθης και τους εθνικιστικού κόμματος DEB που έχει αναλάβει τελευταία έντονη δράση.

Έντονη ήταν η κριτική που δέχθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού Σιμπέλ Μουσταφάογλου για το γεγονός ότι ενέδωσε στις πιέσεις των σκληροπυρηνικών της μειονότητας, κάτι που την περιχαρακώνει πολιτικά και την απομακρύνει από το κυβερνόν κόμμα που τις έδωσε την ευκαιρία να καταλάβει θέσεις υψηλής ευθύνης

Εντός των ημερών αναμένεται και στην Ξάνθη η εκδήλωση της αντίστοιχης κίνησης, η οποία φαίνεται ότι γίνεται μέσα σε κλίμα πολύ ασφυκτικών πιέσεων. Ο μεν Χουσεΐν Μπαντάκ επιθυμούσε να επιστρέψει στο συνδυασμό της πλειοψηφίας, ο δε Χασάν Μαλκότς εξέφραζε προβληματισμό για το βάρος της ηγεσίας ενός συνδυασμού και της σκοπιμότητας να υπάρχει.

Πρακτικά η τετραετία που πέρασε ήταν σχετικά αρνητική εμπειρία για όσους ενεπλάκησαν, τόσο γιατί από την αρχή ο ανεξάρτητος συνδυασμός είχε πολύ χαμηλή επίδοση στην  εκλογική διαδικασία αλλά και γιατί οι ίδιοι οι σύμβουλοι δεν κατάφεραν να προωθήσουν ουσιαστικά ζήτηματα της μειονότητας, εφόσον ήταν εκτός της δημοτικής αρχής.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr