simbel

Αυτόνομος μειονοτικός συνδυασμός στην Κομοτηνή

22 Σεπτεμβρίου 201022:48

simbelΗ νομαρχιακή σύμβουλος Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου τέθηκε επικεφαλής του αυτόνομου μειονοτικού συνδυασμού για το Δήμο της Κομοτηνής, η κάθοδος του οποίου έχει επιβεβαιωθεί.

Το όνομα του συνδυασμού θα είναι « Πρώτο βήμα για την ισότητα» σύμφωνα με τον Τύπο της Κομοτηνής και η δημιουργία υπήρξε αποτέλεσμα – με βάση τις ενδείξεις- έντονων πιέσεων του προξενείο και των σκληροπυρηνικών της μειονότητας. Όπως είναι γνωστό τα προβεβλημένα στελέχη της μειονότητας δεν επιθυμούν με μεγάλη ένταση τις αυτόνομες καθόδους καθώς προτιμούν να εκλέγονται μέσα από τους συνδυασμούς των δύο μεγάλων κομμάτων , όπου τους δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστούν εξουσία.

Η επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού καθώς και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αντίστοιχη επισημοποίηση της καθόδου του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στην Ξάνθη, η παρουσία του οποίου έχει περάσει μέχρι στιγμής από πολλά κύματα καθώς οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί και οι επιθυμίες των τοπικών στελεχών έχουν έρθει σε πλήρη σύγκρουση. Για το λόγο αυτό άλλωστε το εγχείρημα παρουσιάζει ακόμη πιο δυσμενείς προοπτικές απο αυτές του 2006.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr