drosero_gymnasio

Έκκληση για μεταστέγαση από τους Καθηγητές στο Δροσερό.

22 Σεπτεμβρίου 201020:08

drosero_gymnasioΈκκληση για βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ,απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης, που στεγάζεται στην περιοχή του Δροσερού.

Μετά το γνωστό περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας με την επίθεση εξωσχολικού σε βάρος της Διευθύντριας του Σχολείου ήρθε στην επιφάνεια το αίτημα της μεταστέγασης του σχολείου σε άλλο κτίριο που να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για καθηγητές και μαθητές. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, το πρόβλημα παραμένει άλυτο καθώς η μεταστέγαση έχει αποκλειστεί από τους αρμόδιους φορείς.

Στην ανακοίνωσή τους ζητούν να μεταφερθούν στο 16ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του οικισμού και παρουσιάζει μικρότερη επικινδυνότητα, όμως αυτό προσκρούει στην πρόθεση της αρμόδιας διεύθυνσης  για την κατασκευή νηπιαγωγείου. Παράλληλα οι καθηγητές του Γυμνασίου απέστειλαν φωτογραφικό υλικό, – το oποίο δεν μπορεί να δημοσιευτεί λόγω της ακαταλληλότητας- ζητώντας παρεμβάσεις για το σοβαρό ζήτημα της υγιεινής, καθώς όπως γίνεται προφανές η παρουσία τόσων εξοσχολικών στοιχείων στο γύρω από το κτίριο το έχει καταστήσει ακατάλληλο. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα αναζητήσαμε λύση στα προβλήματα μας
απευθυνόμενοι σε όλους τους φορείς της πόλης.Το αποτέλεσμα ήταν λόγια παρηγορητικά και έκφραση συμπάθειας.Κανείς δε μπορούσε να μας βοηθήσει γιατί όλοι οι αρμόδιοι δήλωσαν , όπως συνήθως , αναρμόδιοι.

Η μεταστέγαση μας αποκλείστηκε .Θα ήταν όμως πολύ εύκολο να μεταφερθούμε στο  κτίριο του 16ου δημοτικού ,το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού και είναι  εγκαταλελειμένο.Κάτι τέτοιο δε μπορεί να πραγματοποιηθεί γιατί η Πρωτοβάθμια  σχεδιαζει κάπου , κάπως, κάποτε να στεγάσει εκεί ένα νηπιαγωγείο. Γιατί δεν μας μεταφέρουν εκεί προσωρινά μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση;

Όσο για το επιχείρημα, ότι, εάν το σχολείο λειτουργήσει σε κάποιο άλλο σημείο της περιοχής, τα  παιδιά δε θα έρχονται, δεν ευσταθεί .Τα ίδια τα παιδιά φοβούνται τα εγκληματικά στοιχεία  της περιοχής , του μαχαλά όπου βρίσκεται το σχολείο , έχουν δεχτεί απειλές και επιθέσεις.  Υπαρχει όμως ένα ζήτημα που η ανάγκη αντιμετώπισης του είναι περισσότερο επιτακτική από  οποιαδήποτε άλλη .Η ΥΓΙΕΙΝΗ .

Επισυνάπτουμε  χθεσινές φωτογραφίες για να διαπιστώσετε
την κατάσταση και ζητούμε συγνώμη για το θέαμα. Διεκδικούμε συνεργείο καθαρισμού για τον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ .Κινδυνεύουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr