xengos

Βράβευση του λογισμικού ξενάγησης που χρησιμοποιεί και o Δήμος Ξάνθης

19 Σεπτεμβρίου 201009:22

xengosΓια το λογισμικό εξυπηρέτησης των επισκεπτών που ανέπτυξε και εφαρμόζεται στα Τρίκαλλα βραβεύτηκε ο τοπικός Δήμος Τρικκαίων, ο πλέον πρωτοποριακός Δήμος της χώρας σε ζητήματα διαδικτύου, σε ευρωπαϊκό θεσμό.

Στα Ευρωπαϊκά βραβεία Rurali TIC που διοργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο της Cantal (Γαλλία), το Περιφερειακό Συμβούλιο της Auvergne(Γαλλία), την AMRF(Κεντρική Ένωση Δημάρχων Γαλλίας), την Ευρύτερη Περιφέρεια της Aurillac και του Δήμου της Aurillac. Στην θεματική ενότητα e-tourisme ανάμεσα σε 18 πόλεις της Ευρώπης το Xenagos City of Trikala πήρε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης διεθνούς συμμετοχής.

Το έργο Xenagos City υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρίσμα Ηλεκτρονικά από την πρόταση 192 του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση αποτελεί μία πλατφόρμα πληροφόρησης σχετικά με πόλεις της Ελλάδας όπως τα Τρίκαλλα, η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη. Άλλωστε έδρα της εταιρίας είναι η γειτονική Αλεξανδρούπολη.

Μουσεία, ιστορικά σημεία της πόλης, εκκλησίες, μοναστήρια, αρχαιολογικά μέρη αλλά και ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις ή άλλες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Η σημαντικότερη λειτουργία του έργου αφορά στην προμήθεια φορητών συσκευών PDA σε επισκέπτες και χρήστες του έργου, συσκευές συνδεδεμένες στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ασύρματο δίκτυο, μέσω των οποίων λαμβάνονται όλες οι πληροφορίες.

Ο μελλοντικός στόχος περιλαμβάνει την τεχνολογία RFID, με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που ο επισκέπτης πλησιάζει ένα σημείο ενδιαφέροντος, όλες οι σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή αντίστοιχης φορητής συσκευής .

Η ίδια εφαρμογή χρησιμοποιείται και στο Δήμο Ξάνθης. To Xenagos City of Xanthi βρίσκετε  στην διεύθυνση : http://xenagos.cityofxanthi.gr  και έχει σχεδιαστεί για smart phones και pda.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr