Διαιτητικές Τορτίγιες
Υλικά για 2 τορτίγιες καλαμποκιού (οι οποίες υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο):
- 2 λουκάνικα γαλοπούλας σε κυβάκια
- 1/2 φλυτζάνι πράσο κομμένο ζυλιέν
- 1/2 φλυτζάνι πιπεριά πράσινη (ή χρωματιστές ) σε κυβάκια
- 1 φλυτζάνι μανιτάρια φρέσκα
- 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομένο
- Σκόρδο, πιπερόριζα, πάπρικα και κύμινο σε σκόνη, 1 κ. σούπας σόγια σώς, 1 κ. σούπας γλυκόξινη σάλτσα, tabasco, αλάτι και, τέλος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε για λίγο τα κυβάκια γαλοπούλας στο ελάχιστο λίπος που αφήνει και προσθέτουμε λίγο νεράκι με τη σόγια σώς
- Διαδοχικά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν ( περίπου 6-7 λεπτά )
- Τέλος καρυκεύουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε διατηρώντας τα ζεστά
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για να μαλακώσουν σε τηγανάκι ή Wok ή στο Μicrowave (χωρίς λάδι ή βούτυρο)
- Απλώνουμε στο κέντρο την γλυκόξυνη σάλτσα και μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών και γαλοπούλας , κλείνοντας την τορτίγια σαν φάκελλο
- Σερβίρουμε τις τορτίγιες ζεστές με λίγη παρμεζάνα τριμένη
Είναι πανεύκολη συνταγή , νοστιμή και απο θερμίδες… περίπου 280 θερμίδες η τορτίγια
http://greekcook.gr