XYNIDIS_DILOSEIS_XANTHI

Σ. Ξυνίδης: Θα αποχωρήσω από την πολιτική έγκαιρα

16 Σεπτεμβρίου 201021:23

XYNIDIS_DILOSEIS_XANTHIΣτις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης προχώρησε ο Σωκράτης Ξυνίδης, στο περιθώριο της παρουσίασης του συνδυασμού του Χρήστου Πούλιου για τις Δημοτικές Εκλογές.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει στο ξεκίνημα αυτής της νέας του πορείας και άφησε να εννοηθεί ότι από τα νέα του καθήκοντα είναι σε θέση να βοηθήσει αποφασιστικά την περιοχή του. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι βρίσκεται στον πολιτικό στίβο με συγκεκριμένους στόχους και η διάρκεια της πολιτικής του παρουσίας εξαρτάται από την υλοποίησή τους:

«Ποτέ δεν με ενδιέφερε η προσωπική μου πορεία και εξακολουθεί να μη με ενδιαφέρει. Και να είστε βέβαιοι ότι όταν έρθει η χρονική στιγμή δεν θα διστάσω να ανοίξω και εγώ το δρόμο για την ανανέωση και στη θέση που κατέχω. Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες, ήρθα να μπορέσω να δημιουργήσω προϋποθέσεις και νέες αντιλήψεις με τη δική μου συμβολή ο νομός να μπορέσει να κάνει κάποια βήματα παραπάνω. Στο βαθμό που είτε αυτά εκπληρωθούν είτε όχι, να ξέρετε ότι θα αποχωρήσω από την πολιτική έγκαιρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσω να προσφέρω κάτι από όσα είπα στους ανθρώπους που με τίμησαν σε αυτή την πρώτη μου κάθοδο.» σημείωσε ο Σωκράτης Ξυνίδης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους της Ξάνθης

Παράλληλα ερωτηθείς για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε με τα πρόσφατα λόγια του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, θέλοντας να εκφράσει την πίστη και την αισιοδοξία του για θετική έκβαση του εγχειρήματος της εξόδου από την κρίση:

«Ξέρουμε πολύ καλά στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Με συναίσθηση των ευθυνών προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο, αυτό της ανάπτυξης. Προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση ώστε να σταθεί στα πόδια της η πατρίδα και να προχωρήσει μπροστά η ελληνική κοινωνία.  Επειδή ανακυκλώνεται ένα κλίμα απαισιοδοξίας απαντώ με τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου “Ναι γίνεται”. Το πιστεύουμε όπως και ο ελληνικός λαός και γι’αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούμε στις ιστορικές ευθύνες που έχουμε.

Tέλος, εκτιμώντας πολιτικά τις εκλογές στο Δήμο της Ξάνθης και επιμένοντας ότι ο Δήμος παραμένει ένα στοίχημα για τον ίδιο, ανέφερε: «Ο Δήμος Ξάνθης δεν είναι προσωπικό στοίχημα με την έννοια ότι έχω κάτι με κάποιον και θέλω να αποδείξω κάτι. Είναι προσωπικό γιατί αυτές οι εκλογές θα απελευθερώσει πολλές δημιουργικές δυνάμεις στον τόπο για να μπορέσει η Ξάνθη να πάρει αυτό που της αξίζει.  Η Ξάνθη είναι ένας τόπος με μεγάλο βάθος, με ανθρώπους της τέχνης, του πνεύματος, της ευαισθησίας, τους ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο και δεν μπόρεσαν ποτέ να εκφραστούν στη δημόσια εκφορά του λόγου. Αυτή είναι η ευκαιρία και συμβαίνει τώρα και με την έννοια αυτή είναι και προσωπικό στοίχημα.»

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr