pavlidis20nomarxis

Στην αντεπίθεση ο Νομάρχης για τις μετακινήσεις των μαθητών.

15 Σεπτεμβρίου 201023:29

pavlidis20nomarxisΣτην κυβέρνηση επιρρίπτει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα σχολικά δρομολόγια με ταξί και λεωφορεία, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.

Η μεταφορά για το τρέχον σχολικό έτος έχει παγώσει καθώς ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και ΚΤΕΛ δεν έκαναν δεκτή στη συνάντηση με το Νομάρχη τη μείωση 20% που έχει επιβληθεί φέτος στις τιμές των μετακινήσεων ενώ από την πλευρά του ο Γ. Παυλίδης επιμένει ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι διαφορετικό ο Νομάρχης κινδυνεύει να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, ενώ προσπαθώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες που δέχτηκε, σημειώνει ότι η πενταμελής επιτροπή που πήρε τη σχετική απόφαση, την έλαβε ομόφωνα ενώ διαθέτει δύο μέλη της αντιπολίτευσης.

 

Σε δήλωση εξέδωσε αναφέρει:

«Η εκπαίδευση πρέπει να είναι χώρος συνεννόησης. Η σπέκουλα σε βάρος των μαθητών από τους «υποψήφιους-κυβερνητικούς εκπροσώπους» πρέπει να σταματήσει. Με ρητή εντολή της Κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 20% οι  μέγιστες τιμές για τη σχολική χρονιά 2010-2011, που πέρυσι ίσχυαν, εγκεκριμένες  από το Ελεγκτικό Συμβούλιο (Δικαστήριο) και το Υπουργείο, για τη μεταφορά των μαθητών. Σε περίπτωση που παραβιαστεί το όριο, απειλούμαστε (βλ.περίπτωση Ψωμιάδη), να κατηγορηθούμε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και με προσωπικό καταλογισμό (να τα πληρώσουμε οι ίδιοι).

 

Οι μεταφορείς (λεωφορεία, ταξί) αρνούνται να μεταφέρουν τα παιδιά με το μειωμένο κατά 20%  τίμημα, λόγω και των αυξημένων τιμών στα καύσιμα. Κάποιοι, λοιπόν, θέλουν μονά-ζυγά δικά τους. Και να μη πληρωθούν οι αναγκαίες αμοιβές και να γίνουν οι μεταφορές με τρόπο μαγικό. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν από την πενταμελή Νομαρχιακή Επιτροπή, είναι ομόφωνες και συμμετέχουν 2 μέλη  της αντιπολίτευσης

 

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να δώσει διέξοδο στην ταλαιπωρία των μαθητών και όλων μας, εδώ και τώρα, πέρα από τις λογικές του Δ.Ν.Τ. Τουλάχιστον, ας επιτρέψει τις περσινές τιμές.

Όσο για τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης, τον αφήνουμε στην κρίση όλων, γιατί μας κατηγορεί γι’ αυτό που και ο συνδυασμός του ψήφισε.

 

Τι να πει κανείς!!!

Αγωνιζόμαστε πιεστικά να βρούμε διέξοδο για τα παιδιά μας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr