nomarxia

Στο Νομάρχη Ξάνθης βρέθηκαν οι Βενζινοπώλες

14 Σεπτεμβρίου 201010:11

nomarxiaTo Nομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκαν  οι εκπρόσωποι του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της επιβολής πλαφόν.

 Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νομαρχία το πρόβλημα δημιουργείται καθώς οι τιμές αγοράς ανά μονάδα, σε πολλές περιπτώσεις είναι ίδιες, ή και μεγαλύτερες, της οριζόμενης τιμής πώλησης. Ακόμα, και σε περιπτώσεις που ελαφρώς υπολείπεται, δήλωσαν ότι δεν καλύπτονται οι δαπάνες και η δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεών τους. Εξέφρασαν την αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και των ιδίων ως επαγγελματιών.

Ο Νομάρχης εξέφρασε τη δημόσια ανησυχία του, όχι για το συγκεκριμένο κλάδο των επαγγελματιών, αλλά και την κοινωνική και οικονομική αποδόμηση που διαφαίνεται, δηλώνοντας ότι: «Είναι απαραβίαστο το δικαίωμα του κάθε επαγγελματία να έχει το λογικό περιθώριο κέρδους, πέραν της κάλυψης των δαπανών, γιατί άλλως δεν έχει νόημα κάποιος να εργάζεται.  Δίκαιο και εύλογο είναι, το πλαφόν να ξεκινήσει από τα διυλιστήρια, να συνεχισθεί στους χονδρέμπορους και να αφήνει ένα λογικό περιθώριο στους πρατηριούχους.  Όφειλε η Κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις λεόντειες συμφωνίες των μεγάλων εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, γιατί δυστυχώς με τον τρόπο που έγινε η ρύθμιση, είναι περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες των Νομαρχιών είναι υπεύθυνυνες και για τους ελέγχους που γίνονται στα πρατήρια για την τήρηση του πλαφόν στα καύσιμα. Η τροφοδοσία της αγοράς πάντως συνεχίζει να είναι ομαλή χωρίς προβλήματα στην Ξάνθη. Τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους βενζινοπώλες εξέθεσε σε δηλώσεις του στο XanthiPress.gr και Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Σιούτας. (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr