Ρεκόρ συμμετοχής στον Ποδηλατικό Γύρο. Έστειλαν μήνυμα οι ποδηλάτες

12 Σεπτεμβρίου 201015:26

podilatikos_8Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο οι ξανθιώτες συμμετείχαν την Κυριακή στον Ποδηλατικό Γύρο της Ξάνθης.

Ακόμη και εν μέσω άσχημων καιρικών φαινομένων που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, οι ποδηλάτες της Ξάνθης συμμετείχαν μαζικά κατά εκατοντάδες στο φετινό Ποδηλατικό Γύρο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και στέλνοντας το μήνυμα σε όλη την υπόλοιπη πόλη για τη διάδοση του ποδηλάτου. Ήταν ένας αγώνας χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, περισσότερο μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα που πέρασε από τη Λ. Στρατού, το Αμοιρίδειο, τον ποδηλατόδρομο της Π. Κυρίλλου και όλους τους κεντρικούς δρόμους, την 28ης Οκτωβρίου, τη Βασ. Κωνσταντίνου και τη Βασ. Σοφίας μέχρι το γήπεδο.

Αυτός ήταν και ο στόχος του φετινού, ριζικά αναμορφωμένου, ποδηλατικού γύρου που έγινε στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ποδηλατών που έτρεξαν φορώντας όλοι το μπλουζάκι του ποδηλατικού γύρου με μήνυμα για «ποδήλατο στην πόλη». Η διαδρομή υπήρξε εντελώς διαφορετική με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο του ΑΟΞ, και ήταν αρκετά επίπεδη και βατή, ικανοποιώντας του συμμετέχοντες. Η υποστήριξη και η ασφάλεια για τους ποδηλάτες ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές και σε αυτό συνετέλεσε και η ισχυρή παρουσία της Τροχαίας καθώς και αρκετών συνοδευτικών οχημάτων.

Bράβευση Αντώνη Μαστράφη

Μετά το τέλος του ποδηλατικού Γύρου, το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης, ο εμπνευστής του Ποδηλατικού Γύρου και γνωστός για την πολυετή του δράση στη διάδοση του ποδηλάτου, Αντώνης Μαστράφης τιμήθηκε από το Δήμο Ξάνθης για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον Αντώνη Μαστράφη ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ενώ ο τιμώμενος ευχαρίστησε για την ενέργεια αυτή, εξέφρασε τη χαρά του για την ανανέωση του θεσμού και ζήτησε από τους ποδηλάτες να συνεχίσουν και να συμμετάσχουν ολοένα και περισσότερο στον Ποδηλατικό Γύρο.

Ακολούθησε κλήρωση για τρία ποδήλατα. Τους τρεις τυχερούς λαχνούς κλήρωσαν κατά σειρά, με τη βοήθεια τριών παιδιών ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Μανώλης Φανουράκης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χρήστος Πούλιος που βρέθηκαν στην εκδήλωση από αρκετά νωρίς. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Ανταμπούφης  ειδοποίησε ότι ήταν σε σοβαρή ακαδημαϊκή υποχρέωση στο εξωτερικό και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες μετά ο τέλος της εκδήλωσης έλαβαν διπλώματα συμμετοχής ενώ αμέσως μετά έγινε ο μίνι ποδηλατικός γύρος για παιδιά μικρότερης ηλικίας στο πάρκο μπροστά στο γήπεδο του ΑΟΞ

Το φετινό ποδηλατικό γύρο διοργάνωσε το XanthiPres.gr , αποδεχόμενο σχετική πρόταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού και τη ριζική αλλαγή του. Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης συνέδραμαν στο μέγιστο δυνατό τη διοργάνωση ώστε να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης ήταν: Τα ποδήλατα Bicycle Shop-Δερμεντζοπούλου, η σχολή οδηγών Ξενοκώστα, τα Κρεοπωλεία Μπατζακίδη, το Flash Print, η Αιχμή και η Skoda-Αναγνωστόπουλος

Παρελειπόμενα:

Ο Αντώνης Μαστράφης προχωρούσε πρώτος στον Ποδηλατικό Γύρο καθώς οι διοργανωτές ζήτησαν από το γνωστό ποδηλάτη και τιμώμενο πρόσωπο, να προπορεύεται των ποδηλατών δίνοντας και το ρυθμό στους υπόλοιπους ποδηλάτες για μια ασφαλή διέλευση.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός Σύμβολος, γνωστός ποδηλάτης, Σάββας Μελισσόπουλος παρέστη στην εκδήλωση και βοήθησε  ιδιαίτερα στη διεξαγωγή της κλήρωσης των τριών ποδηλάτων.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση φρόντισε για τα νερά και τους χυμούς αμέσως μετά τον τερματισμό ενώ τα Ζαχαροπλαστεία Παπαπαρασκευά για τα γλυκά που διανεμήθηκαν στο κοινό.  Αρκετά ευχαριστημένοι οι συμμετέχοντες για το μπλουζάκι της διοργάνωσης που καθιερώνεται και θα είναι το σήμα κατετεθέν του θεσμού. Ομοιόμορφη ήταν η εμφάνιση όλων των ποδηλατών με το συγκεκριμένο μπλουζάκι στους δρόμους της πόλης.

Σημαντική η συμβολή του – εκ των χορηγών- Γιώργου Μπατζακίδη στη διοργάνωση του Γύρου και στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ προϊστατο και της Ομάδας που υπήρχε για την επιτήρηση και ασφάλεια στη διαδρομή.

Δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές η φετινή πρώτη απόπειρα για το μίνι ποδηλατικό γύρο, παρά το ενδιαφέρον αρκετών γονέων. Βασική αιτία η αδικαιολόγητη και απροειδοποίητη απουσία των υπευθύνων του Παιδικού Σταθμού «Παιδική Πολιτεία» που ανέλαβαν να οργανώσουν το μίνι γύρο και τα σχετικά παιχνίδια. Καλή φυσικά η ανέξοδη διαφήμιση ως χορηγού αλλά η ανάληψη ευθυνών απέναντι σε αρκετούς γονείς και παιδιά της πόλης προϋποθέτει υπευθυνότητα. Έτσι οι δράσεις για τα μικρά παιδιά περιορίστηκαν στις βόλτες στο πάρκο του γηπέδου.

Καθαρό από σκουπίδια ήταν το πάρκο του ΑΟΞ λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των συμμετεχόντων.

podilatikos_2

podilatikos_3

podilatikos_4

podilatikos_5

podilatikos_1

podilatikos_6

 

 

 

podilatikos_7

podilatikos_8

podilatikos_9

podilatikos_vraveysi_mastrafi

podilatikos_mastrafis

podilatikos_poulios

podilatikos_fanourakis

podilatikos_paidia_2

podilatikos_paidia

podilatikos_dimarxos_batzakidis_sidiropoulos

podilatikos_fanourakis_sidiropoulos

 


Στο συμπέρασμα αυτό συτκγλίνουν οι περισσότερες ενδείξεις στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατάις, που τον τελευταίο καιρό έχει ταλαιπωρηθεί από την υπόθεση του νέου Δήμου.

Από τη στιγμή που ο χώρος για ένα υποψήφιο από τη συντηρητική παράταξη παραμένει ανοιχτός και όσο η Εύα Τσακίρη δεν βγαίνει ακόμη στο προσκήνιο, η επιλογή Λύρατζη φαίνεται να είναι σχεδόν βέβαιη καθώς δεν υπάρχει άλλος μνηστήρας για τη θέση αυτή, εφόσον είναι ο μοναδικός άλλωστε που έχει εκδηλώσει επιθυμία να είναι υποψήφιος.

Αν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής και Αντινομάρχης επιχειρήσει να κερδίσει το Δήμο θα συμβεί το αξιοπερίεργο οι δύο υποψήφιοι για το νέο Δήμο να προέρχονται από το ίδιο χωριό. (Πηγάδια) Σημαντικό στοιχείο είναι εξάλλου οι βλέψεις για την εκλογική μάχη καθώς είναι προφανές (και από την απροθυμία της Εύας Τσακίρη), μέχρι στιγμής, ότι ο αντίπαλος συνδυασμός έχει ήδη προχωρήσει αρκετά και εντείνει το βηματισμό του έγκαιρα, γεγονός που μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό της όποιες ελπίδες για νίκη στις Εκλογές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr