tsakiri_2

Αποχωρεί ο Γαλανόπουλος, έρχεται η Εύα;

3 Σεπτεμβρίου 201022:36

tsakiri_2Δικαίωση όσων υποστήριζαν ότι ο Δ. Γαλανόπουλος θα έχει πρόβλημα ακόμη και με την κατάρτιση ψηφοδελτίου αλλά και ότι η Εύα Τσακίρη δεν έχει παραδώσει τα όπλα αποτελεί η φημολογούμενη, αλλά όχι επίσημη πρόθεση του υποψήφιου – μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον- Δημάρχου Αβδήρων Δημήτρη Γαλανόπουλου, να εγκαταλείψει την κούρσα. 

 Η φημολογία που αναπτύχθηκε αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως ενώ άγνωστη παραμένει η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της περιοχής που μένει- φαινομενικά- χωρίς υποψήφιο από την παράταξη της Ν.Δ.

Σίγουρα η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ήταν αναμενόμενες οι δυσκολίες που θα συναντήσει ο υποψήφιος από τη Λευκόπτερα, τόσο εξαιτίας της καθυστερημένης εκκίνησης της προσπάθειάς του σε σχέση με το Βασίλη Τσολακίδη, όσο και από την περιορισμένη κινητικότητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα όρια του νέου Δήμου.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον πρώην Δήμο Αβδήρων, όπου το κλίμα παραμένει πολωμένο σε σχέση με την πρωτεύουσα του νέου Δήμου και από το οποίο ο ίδιος βρίσκεται αισθητά μακριά. Οι προθέσεις της Εύας Τσακίρη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά είναι σαφές ότι σε περίπτωση που αποφασίσει να κατέλθει, θα αρνηθεί το χρίσμα ή την υποστήριξη της Ν.Δ., όπως το αρνήθηκε και πριν αυτό δοθεί στο Δ. Γαλανόπουλο.  Και αυτό γιατί από άποψη στρατηγικής στα όρια του νέου Δήμου, το χρίσμα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Και στην περίπτωση της επί 12ετία Δημάρχου, είναι σαφές ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα κρίνει αν υπάρχει δυναμική σε πιθανό εγχείρημα καθόδου ή όχι.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ασχολήθηκε με το χρίσμα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – σε δυσμενή εποχή για την αξιωματική αντιπολίτευση- αλλά σε περίπτωση που πάρει την απόφασή της να είναι υποψήφια απέναντι στο Βασίλη Τσολακίδη, ξεκινά τη μάχη της έχοντας, μια συμπαγή υπερκομματική βάση μέσα από τον οικισμό των Αβδήρων. Καθώς όμως η προεκλογική περίοδος ξεκινά σε μερικές μέρες, οι κινήσεις θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί από όλους μέσα στην εβδομάδα. Πάντως, δεν θα εκπλήξει κανέναν η περίπτωση σε λίγες μέρες να παρουσιαστεί ένας άρτιος συνδυασμός, όπως δεν θα αποτελούσε έκπληξη και πιθανή άρνησή της να είναι υποψήφια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr