petalotis_ramsar

Συνάντηση Πεταλωτή με Δημάρχους για την οριοθέτηση Ραμσάρ

30 Αυγούστου 201022:48

petalotis_ramsar

O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τη νέα Κ.Υ.Α. που αφορά στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν ο Δήμαρχος Αιγείρου, Βαγγέλης Λίτσος, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Κυριάκος Αμούτζας, ο Δήμαρχος Μαρώνειας, Χρήστος Παπανικολάου καθώς και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου ΡοδόπηςΚυριάκος Ταξιλδάρης.

Ο ΓΙώργος Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για την διαδικασία έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος προς αντικατάσταση της Κ.Υ.Α. του 2008 για την διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κομοτηναίος υφυπουργός δήλωσε :

 «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή. Φυσικά όμως και η ανθρώπινη δραστηριότητα, δεν θα πρέπει να πηγαίνει πίσω. Θα πρέπει να εξισορροπηθούν οι ανάγκες της ανθρώπινης δραστηριότητας με τις ανάγκες της προστασίας του περιβάλλοντος.

Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί συγκεκριμένη ισορροπία , μια ισορροπία που μπορεί να επέλθει μέσα από μια διευρυμένη διαβούλευση, η οποία γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η αλήθεια, για την περιοχή μας. Ενόψει όμως και αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να διευρυνθεί αυτή η διαβούλευση και θα πρέπει να υπάρχει διευρυμένη νομιμοποίηση, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τις νέες ανάγκες του Καλλικράτη.

Είμαστε στο στάδιο της ενημέρωσης, προχωράμε στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων έτσι ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες δομές που θα διασφαλίζουν ακριβώς, αυτή την ισορροπία  ¨Περιβάλλον και Άνθρωπος ¨με μια νέα ματιά».

«Η πολύχρονη διαβούλευση δεν σημαίνει ότι είναι και διαβούλευση ουσίας», απάντησε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση διαμόρφωσης του τελικού κειμένου της Κ.Υ.Α. του 2008 και συνέχισε :

«Πολλές φόρες η αναβλητικότητα κάθε άλλο παρά βοηθάει. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο και έτοιμο υλικό από τις προηγούμενες διαδικασίες διαβούλευσης, το οποίο πιστεύω ότι θα χρησιμοποιηθεί για την έκδοση και αυτού του Προεδρικού Διατάγματος. Όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, δεν θα υπάρχει περιορισμός χρόνου, έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής θα ακουστούν και άλλες απόψεις σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζοντας πως οι απόψεις αυτές  θα μεταφερθούν καταλλήλως και αρμοδίως σε εκείνους τους κυβερνητικούς παράγοντες που αποφασίζουν και έχουν αρμοδιότητα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr