Ταϊλανδέζικες γαρίδες με κάρι

29 Αυγούστου 201022:00

487-thai_finalΗ εξωτική ταϊλανδέζικη κουζίνα έρχεται εύκολα και γρήγορα να μοσχοβολήσει το σπίτι μας. Δοκιμάστε τη!

Συστατικά συνταγής

  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • Ροδέλες λεμονιού

Οδηγίες συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό και τη ζάχαρη. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.

Μεταφέρουμε το φαγητό μας σ’ ένα βαθύ μπολ και το σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati.
Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό.

  • Διάρκεια: περίπου 25 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr