Παγωμένη ντοματόσουπα Γκαθπάτσο

5 Σεπτεμβρίου 201022:00

 904-gazpacho1

Η αυθεντική συνταγή ενός από τα πιο κλασσικά Ισπανικά πιάτα.

Συστατικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 7 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλιές νερό
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο
  • ½ φρατζόλα ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο)

Οδηγίες συνταγής

Σ’ ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο με το κύμινο και το ψωμί.Σ’ ένα μπολ αναμιγνείουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τα υλικά του γουδιού και ανακατεύουμε καλά. Τα χτυπάμε στο μούλτι προσθέτοντας το νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε από πάνω μόλις σερβίρουμε το γκαθπάτσο στα πιάτα.
Διάρκεια: 30 λεπτά
http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr