kalpi

Τα όρια προεκλογικών δαπανών για τους υποψήφιους στην Ξάνθη.

25 Αυγούστου 201008:15

kalpi3.000 ευρώ δικαιούται να ξοδέψει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο κάθε Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό της Ξάνθης.

Το ποσό αυτό ισχύει σε όλους τους πρώην Νομούς της Περιφέρειας που έχουν ίδιο συντελεστή ενώ στην αυτόνομη ενότητα της Θάσου το ποσό μειώνεται κατά 500 ευρώ.

Στους Δήμους της περιοχής το ποσό που δικαιούται ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος έχει δικαίωμα να ξοδέψει 1.500 ευρώ,. Εξαιρείται ο Δήμος της Ξάνθης, όπου το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 500 ευρώ εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Δήμος ξεπερνά τους 30.000 κατοίκους.

Τα όρια των εκλογικών δαπανών αφορούν στις δαπάνες που θα κάνουν οι υποψήφιοι και αποδεικνύονται με βάση τα σχετικά παραστατικά. Όπως είναι γνωστό όμως τα ποσά αυτά στους μικρούς Δήμους αρκούν αλλά καταστρατηγούνται στους μεγάλους Δήμους και οι περισσότερες δαπάνες δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία.

Τι δεν μπορεί να απαγορεύσει το Υπουργείο στην Ξάνθη

Επίσης στις δαπάνες το Υπουργείο δεν είναι δυνατόν να συμπεριλάβει τα έξοδα «εξαγοράς» της ψήφου που συνηθίζονται κατά παράδοση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ξάνθης και  αποτελούν και το μεγαλύτερο έξοδο για υποψήφιους και παρατάξεις όλων των εκλογών, καθώς η προτίμηση αυτής της κατηγορίας συμπολιτών κρίνει αρκετές εκλογικές μάχες. Σίγουρα πάντως για αρκετούς υποψήφιους στο Δήμο της Ξάνθης τα ποσά που απαιτούνται για την εκλογή είναι πολλαπλάσια του νόμιμου ορίου.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr