Αγόρια με …φαρδιά χωρίστρα: Διορθώνεται;

26 Αυγούστου 201022:00

karafla_agoriaΤο πιο πιθανό είναι ότι κάποια γενετική ανωμαλία ευθύνεται για το γεγονός ότι στο άνθος της ηλικίας σου αρχίζεις σιγά σιγά να χάνεις το τριχωτό της κεφαλής σου και να μεταλλάσσεσαι σε… καραφλοκούδουνα.

 

Αν σε πειράζει τόσο πολύ πια (εμείς πιστεύουμε πως δε θα ‘πρεπε), ευτυχώς η επιστήμη, στις μέρες μας, κάνει θαύματα και με μία μεταμόσχευση μαλλιών αποκτάς και πάλι, αν όχι χαίτη, μία ποσότητα μαλλιού ικανή να σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο σαμπουάν να πάρεις για να μην κάνεις πιτυρίδα. Αν, από την άλλη πλευρά, δε σε ενοχλεί ιδιαίτερα και θεωρείς ότι και οι καραφλοί έχουν τη γοητεία σου, βρες παρακάτω το κούρεμα που σου ταιριάζει να το κάνεις, μέχρι τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ούτε χνούδι στο κεφάλι σου.

Πρώτο στάδιο – αρχίζουν να πέφτουν: Αν η γραμμή των μαλλιών σου έχει μπει σε διαδικασία οπισθοχώρησης, μην χτενίζεις προς τα έξω τσουλούφια από την πίσω πλευρά γιατί με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι έχεις χάσει περισσότερα μαλλιά απ’ ότι πραγματικά. «Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άντρες», αναφέρει ο Νεοϋορκέζος στυλίστας Joe Martino. Αντί αυτού, φρόντισε η χωρίστρα που κάνεις να είναι στη μέση των μαλλιών σου, έτσι ώστε τα μαλλιά που πέφτουν στο πλάι να είναι στην ίδια ευθεία κι από τις δύο πλευρές.

Δεύτερο στάδιο – πέφτουν σταθερά:
Όταν τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού αρχίζουν και αραιώνουν, κάνουν το πρόσωπό σου να μοιάζει στρογγυλό. Για να αντισταθμίσεις τη διαφορά αυτή μπορείς να κάνεις ένα κούρεμα σε τετράγωνη γραμμή, με τις άκρες και την κορυφή να μην είναι πιο μακριές από τρία εκατοστά. «Δε θέλεις τα μαλλιά σου στις δύο πλευρές να είναι βαριά και μακριά, γιατί η καράφλα μετά φαίνεται πιο έντονα», λέει ο Martino.

Τρίτο στάδιο- Έπεσαν: Εκτός αν το κρανίο σου είναι τέλειο, το να ξυρίζεις το κεφάλι σου δε δείχνει τίποτα άλλο από το κραυγαλέο γεγονός ότι δεν έχεις μαλλιά. Αντί αυτού, κόψε τα μαλλιά σου τόσο κοντά όσο νιώθεις εσύ άνετα. «Υπάρχει ένας τύπος ο οποίος κουρεύεται κάθε δύο εβδομάδες, κάτι που είναι υπερβολή», είπε ο Martino. «Αλλά κανείς δεν του λέει ποτέ ότι χρειάζεται κούρεμα

Οι δερματολόγοι απαντούν:
Πόσο καιρό έχω μέχρι να πέσουν όλα μου τα μαλλιά;
Ο μέσος άντρας, που εμφανίζει τάση φαλάκρας, θα χάνει κάθε χρόνο περίπου το 4% της πυκνότητας των μαλλιών του. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις, με κάποιους από αυτούς να χάνουν περισσότερο και άλλους να χάνουν λιγότερο.

Οι θεραπείες τριχόπτωσης κάνουν δουλειά;

Σίγουρα τα μαλλιά μπορούν να δυναμώσουν με τέτοιου είδους θεραπείες, αλλά δεν πρόκειται και για θαυματουργά φάρμακα. Είναι όπως και η οδοντόκρεμα: δεν προλαμβάνει την φθορά των δοντιών, απλά την καθυστερεί.

Μήπως πρέπει να σκεφτώ σοβαρά τη μεταμόσχευση μαλλιών;
Θα πρέπει να είσαι ρεαλιστής σχετικά με το αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί. Μπορείς να πάρεις μαλλιά από την πλάτη σου, να τα μεταμοσχεύσεις οπουδήποτε στο σώμα σου και αυτά να μεγαλώσουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα συνεχίσεις να χάνεις μαλλιά.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να δουλέψει;
Όχι προς το παρόν. Υπάρχουν πολλές θεραπείες -όπως οι βιταμίνες μαλλιών- οι οποίες είναι απάτη. Αυτές οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τον κάθε “ευαίσθητο” στο θέμα άντρα.

http://www.menslounge.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr